ŠOK U HOLIVUDU

Sve se desilo dok je bila ― TINEJDŽERKA: Kirk Daglas optužen za silovanje Natali Vud

1

Mnogo decenija kasnije, sestra Natali Vud otkrila je ime čoveka koji je, navodno, silovao slavnu glumicu dok je bila još dete.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Slavna holivudska diva Natali Vud navodno je bila seksualno zlostavljana kao tinejdžerka, tvrdi njena sestra.

 

Ona za ovo nedelo optužuje ni manje, ni više do slavnog glumca Kirka Daglasa, navodi se u njenoj novoj knjizi.

 

I pre nekoliko godina je Lana Vud govorila o sestrinom silovanju, ali tada se samo spekulisalo da je u pitanju neki slavni glumac, režiser, takozvani "moćnik".

 

 

Sestra Natali Vud, Lana, ove optužbe je načinila u memoarima "Mala sestra", koji bi svetlost dana trebalo da ugledaju 9. novembra.

 

 

Prema detaljine knjige, Kirk Daglas navodno je napastvovao Natali Vud u leto 1955. godine.

 

Nasilje se dogodilo dok je Vud snimala film "Tragači". Lana Vud ističe da su se holivudske zvezde srele u čuvenom hotelu Chateau Marmont, što je sredila njena majka Marija Zakarenko, u nadi da će Daglas pomoći da se njenoj kćeri otvore glumačka vrata.

 

Kirk Daglas
foto: Profimedia

 

U to doba je Kirk Daglas bio jedna od najvećih holivudskih zvezda, te je već ostvario uloge u filmovima koji su postali kultni, poput "Spartaka" i "Obračuna kod O. K. Korala".

 

Izgledalo mi je da je prošlo dosta vremena otkako se Natali vratila u kola i probudila me kad je zalupila vratima. Izgledala je užasno. Bila je uzrujana, a mama i ona su šaputale jedna drugoj. Nisam mogla da čujem šta pričaju. Očito je bilo da se nešto gadno desilo mojoj sestri, ali sam bila premlada da mi kažu ― tvrdi Lana Vud.

 

Natali Vud, Ričard Vagner
foto: Profimedia

Lana Vud je tad imala 8 godina i kaže da su se njena sestra i majka složile da bi Natalinu karijeru uništilo javno optuživanje Daglasa za silovanje.

 

Piše i da su joj tek godinama kasnije rekle šta je desilo.

 

Povredio me je, Lana ― Natali joj je, navodno, rekla tada, uz priznanje da je dovedena u njegov apartman.

 

Kirk Daglas preminuo je u 103. godini, a njegov sin Majkl imao je komentar: "Neka oboje počivaju u miru".

 

Kirk Daglas
foto: Profimedia

Priča o smrti Natali Vud puna je misterije i jeze i nerešenih detalja. Ona je preminula u novembru 1981. godine, a uzrok smrti je davljenje. Natali Vud se udavila u 44. godini, nakon pijanke kojoj su prisustvovali njen suprug Robert Vagner i Kristofer Voken na jahti bračnog para usidrenoj uz ostrvo Santa Katalina.

 

Njen suprug Robert Vagner bio je jedan od osumnjičenih, a Lana Vud je među onima koji ga optužuju za Natalinu smrt.

 

 

makonda-tracker