tužno

Sa samo 16 godina bila je SILOVANA od strane momka sa kojim se zabavljala: Poznata glumica govori o svojim traumama

1

Šarmantna glumica Padma Lakšimi svojim iskustvom pomogla je dama širom sveta koje su doživele isto.

foto: Instagram Printscreen
foto: Instagram Printscreen

Padma Lakšmi je popularna indijsko-američka autorka, glumica, manekenka i spisateljica čija je knjiga o ishrani “Easy Exotic” 1999. godine osvojila prvu nagradu na “Gourmand World Cookbook Awards”.

 

Napisala je još nekoliko knjiga i pojavljivala se u američkim i indijskim serijama i filmovima, a za "Njujork Tajms" govorila je o svom iskustvu kada je bila silovana sa samo 16 godine. Ovom pričom pomogla je ženama koje prolaze kroz iste traume.

 

Glumica je radila u tržnom centru, u predgrađu Los Anđelesa, kada je upoznala 23-godišnjeg muškarca koji je imao sličan posao. Bila je nevina, čega je on bio svestan, ali ju je posle četiri meseca veze silovao. Tvrdi da je bila umorna, da nije bila pod dejstvom alkohola i da je zaspala.

 

 

Sledeće čega se sećam je buđenje od uboda, kao nož među nogama. Bio je na meni. Pitala sam ga šta radi, na šta mi je on odgovorio da će samo nakratko boleti. Molila sam ga da prestane, vrištala sam. Kasnije je rekao da misli da će manje boleti ako to uradi dok spavam. Onda me je odvezao kući —  rekla je glumica.

 

Mesecima je ovaj strašan čin krila od roditelja kako je ne bi krivili, a godinama je tražila pomoć psihologa.

 

Ako neko dira vaša intimna mesta ili vam je neprijatno, vičite glasno. Izađite i recite nekome. Niko ne sme da stavi ruku na tebe. To je tvoje telo. Kad 32 godine nakon silovanja javno govorim o tome šta mi se dogodilo, nemam šta da izgubim pričajući o tome, ali svi imamo mnogo toga da izgubimo ako postavimo vremensko ograničenje kada prijavimo silovanje i ako se držimo “kodeksa ćutanja” koji generacijama dozvoljava muškarcima da nekažnjeno povređuju žene — završava glumica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker