zanimljiv izbor

Veleobrt nakon što su im oduzeli kuću u Britaniji! Princ Hari i Megan kupili dom u Evropi — i to na neočekivanom mestu

0

Princ Hari i Megan Markl kupili su dom u Evropi, kako bi imali gde da se stacioniraju prilikom svojih poseta ovom kontinentu, gde je vojvoda i rođen.

Megan i Hari planiraju da se stacioniraju u Portugaliji kada su u Evropi
Megan i Hari planiraju da se stacioniraju u Portugaliji kada su u Evropifoto: EPA-EFE/CARLOS ORTEGA

Kada su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, princ Hari i Megan Markl, postali onemogućeni da pristupe svojoj kući u Vindzoru, po naređenju kralja Čarlsa, ostali su bez doma u ovoj zemlji.

 

Kada je obelodanjeno da će pomenuta kuća u blizini zamka Vindzor biti oduzeta paru, nije objašnjeno šta stoji iza te odluke kralja Čarlsa, a mediji su kasnije preneli da je razlog to kako je princ pisao u svojoj knjizi o kraljici Kamili.

 

Premda oni sada žive u Kaliforniji, par je želeo da se osigura da će imati svoje parče zemlje da tu odsednu kada putuju s druge strane Atlantika.

 

Ipak, svoj dom u Evropi nisu birali u Engleskoj, niti ostatku Velike Britanije. Kako prenosi Dejli mejl, Hari i Megan su kupili kuću u Portugaliji.

 

Oni nisu jedini članovi porodice koji imaju imanje u Portugaliji, s obzirom na to da Harijeva rođaka Judžin i njen suprug Džek Bruksbenk imaju nekretninu južno od Lisabona, a živi na relaciji Portugalija-London.

 

Kako prenose strani mediji, ovo će možda omogućiti Saseksovima da dobiju tzv. zlatnu vizu, odnosno mogućnost da bez vize pristupaju Šengenu. To je potencijalno privuklo Megan, koja je građanka Amerike, a iako je svojevremeno aplicirala za britansko državljanstvo, ona je odustala od toga kada je napustila zemlju manje od 2 godine nakon svog venčanja.

 

Podsetimo, u januaru prošle godine je potvrđeno da je kralj istakao da više nemaju pravo na Frogmor kotidž, koji je potom ponuđen kraljevom bratu, princu Endruu.

 

Imanje Frogmor kotidž
Imanje Frogmor kotidžfoto: Jason Hawkes/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

 

makonda-tracker