"to je bila kap koja je prelila čašu."

Ni optužbe za rasizam i nasilje nisu ga toliko naljutile: Otkriveno zašto je Čarls oduzeo kuću princu Hariju i Megan

0

Tri godine su princ Hari i Megan Markl iznosili brojne neprijatne detalje i optužbe na račun porodice, ali tek prošlog leta je kralj Čarls odlučio da ih liši njihove britanske rezidencije, a sada znamo i zbog čega.

Kralj Čarls III i princ Hari, vojvoda od Saseksa i njegov mlađi sin
Kralj Čarls III i princ Hari, vojvoda od Saseksa i njegov mlađi sinfoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Odnosi unutar britanske kraljevske porodice nikada nisu bili lošiji jer se princ Hari i Megan Markl, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, i dalje drže podalje od Harijevih najbližih, a iz dana u dan isplivavaju novi "prljavi" detalji.


Otkako su 2020. Saseksovi – u sada već čuvenom "Megzitu" – napustili funkcije viših, radnih članova porodice, oni su izneli niz ispovesti o tome kako su tretirani u Britaniji, a tvrdili su da je Megan trpela rasističke ispade, da se manipulisalo medijima kako bi se okrenuli protiv njih, da je princ Vilijam fizički nasrnuo na brata, da je Kejt Midlton rasplakala jetrvu...


U poslednje vreme u fokus se vratila priča o tome kako je kralj Čarls III prošlog leta doneo odluku da oduzme mlađem sinu i snahi Frogmor kotidž, rezidenciju koju su za venčanje dobili od pokojne kraljice Elizabete II. Zato je princ Hari danas "beskućnik", kako su pisali mediji, u danima kada se vrati u rodnu zemlju, pa odseda u hotelu.

Zašto je kralj Čarls izbacio princa Harija iz kuće?


Kada je obelodanjeno da će pomenuta kuća u blizini zamka Vindzor biti oduzeta paru, nije objašnjeno šta stoji iza te odluke kralja Čarlsa, a mediji sada prenose da je razlog to kako je princ pisao u svojoj knjizi o kraljici Kamili.

 

Kraljica Kamila s princem Harijem pre nekoliko godina
Kraljica Kamila s princem Harijem pre nekoliko godinafoto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Izvor blizak kraljevskoj porodici ispričao je za Mirror da je za Čarlsa to bilo prelaženje granice.


To je bila kap koja je prelila čašu. Hari je bio svestan da je za njegovog oca Kamila crvena linija, ali ju je prešao s flagrantnim zanemarivanjem. Kralj je vez sumnje osećao da je granica pređena – to je bio krajnji čin nepoštovanja – rekao je neimenovani izvor.


List Us Weekly nedavno je pisao da su stvari u kraljevskoj porodici toliko loše da je Kamila molila Čarlsa da se drži podalje od Harija, što kralja stavlja u težak položaj.


Kamila ne voli Harija i ne želi da Čarls bude pod stresom dok se leči, pa pokušava da ograniči njihovu interakciju – tvrdi neimenovani izvor.

 

Kraljica Kamila na nedavno održanom Vimbldonu
Kraljica Kamila na nedavno održanom Vimbldonufoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Šta je princ Hari rekao o Kamili?


Poznato je da mlađi sin Čarlsa i pokojne princeze Dajane nema dobar odnos sa suprugom njegovog oca, a u svojoj autobiografiji ju je nazvao "zlom maćehom", a u jednom kasnijem intervjuu i "opasnom".


Napisao si: "Želeo sam čak i da Kamila bude srećna. Možda će biti manje opasna kada bi bila srećna". Kako je bila opasna? – pitao je princa Anderson Kuper, voditelj čuvene američke emisijie "60 minuta".


Jer je morala da popravi imidž. To ju je učinilo opasnom, zbog veza koje je gradila s britanskim medijima. Postojala je otvorena obostrana volja za razmenom informacija. A u porodici izgrađenoj na hijerarhiji i s tim što je ona bila na putu da postane kraljica supruga, zbog toga je trebalo da bude ljudi i leševa na ulicama – smatra princ Hari.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Iskustvo poznatog telohranitelja s princem Harijem

 

makonda-tracker