opisao ga je ponižavajuće

Bilo ga je sramota da tu uopšte i uvede Megan: Dom princa Harija bio je "sve osim palate" — i nikad im to nije zaboravio

3

Mesto na kome je živeo princ Hari, na imanju Kensingtonske palate, bio je mesto iz kog je samo želeo što pre da se iseli.

Princ Hari nije voleo da živi u Notingem kotidžu, malom objektu na imanju Kensingtonske palate
Princ Hari nije voleo da živi u Notingem kotidžu, malom objektu na imanju Kensingtonske palatefoto: EPA / Tolga Akmen

Vojvoda od Saseksa, princ Hari, jednom prilikom otkrio je zbog čega je bio "posramljen" kada je trebalo da Megan Markl, tadašnjoj devojci, pokaže svog dom na imanju Kensingtonske palate, navodi se u memoarima.

 

Da su to bile same zidine Kensingtonske palate, Harija možda ne bi bilo stid, ali, zapravo, kad je počeo da se zabavlja sa Megan, par se uselio u Notingem kotidž, objekat sa dve spavaće sobe na imanju palate.

 

U svojim memoarima simboličnog naziva Rezerva, Hari je opisao svoj nekadašnji dom ne tako lepim epitetima.

 

Bio sam uzbuđen da poželim Meg dobrodošlicu u svoj dom, ali u isto vreme i posramljen. Not kot nije bila palata.

 

 Hari je opisao kuću kao "pomoćnu zgradu Palate". 

 

To je najbolje što možete da kažete za Notingem kotidž — dodao je on.

 

Princa Harija je bilo sramota da primi Megan Markl u svoj tadašnji dom, Notingem kotidž
Princa Harija je bilo sramota da primi Megan Markl u svoj tadašnji dom, Notingem kotidžfoto: Daniel LEAL / AFP / Profimedia

Za razliku od Harija i Megan, princ i princeza od Velsa živeli su u apartmanu 1A, kuću sa 20 soba u glavnoj zgradi Kensingtonske palate, a Hari je opisao njihovu rezidenciju kao "muzejski prostor".

 

Ako zamislite kraljevske rezidencije, svima će na pamet pasti grandioznost Bakingemske palate ili zamka Vindzor, ali Notingem kotidž, mala kuća na imanju, daleko je od impozantne zgrade, no, u njoj su živeli neki poznati pripadnici kraljevske porodice tokom decenija.

 

Koliko soba ima Notingem kotidž?

 

Za razliku od ostalih objekata na imanju, popularno nazvani Not kot ima, veruje se, samo dve spavaće sobe, sobu za prijem, kuhinju, kupatilo i malu baštu. 

 

 

Ipak, uprkos svemu što Hari navodi, i princ i princeza od Velsa živeli su tu nakon što su se venčali 2011. godine, i to je bio prvi dom u kom je živeo princ Džordž. Nakon toga su se odselili u apartman 1A u Kensingtonskoj palati, a ovo je postao dom princa Harija.

 

Notingem kotidž bio je dom i princa i princeze od Velsa kada su dobili sina Džordža
Notingem kotidž bio je dom i princa i princeze od Velsa kada su dobili sina Džordžafoto: EPA/ANDY RAIN

Sve ove rezidencije Kensingtonske palate se zovu apartmanima, pa ljudi odmah pomisle na stanove. Oni to nisu. Mislite na njih kao one predivne kuće od crvene cigle s terasama, to su "zajedničke"; ali odvojene kuće — objasnio je kraljevski stručnjak i autor Kristofer Varvik.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

 

 

makonda-tracker