slažete li se?

Kad pređu granicu pristojnosti ili viču pred njom: Tajne metode kojima Kejt Midlton vaspitava decu u javnosti & kod kuće

0

Kejt Midlton ima posebne taktičke metode kojima se koristi kada deca pređu granicu u javnosti ili su nestašni kod kuće.

Kejt Midlton i Vilijam vaspitavaju decu na strog način, ali tako da se to ne primeti
Kejt Midlton i Vilijam vaspitavaju decu na strog način, ali tako da se to ne primetifoto: The Prince and Princess of Wales, Youtube Printscreen

Princeza od Velsa, Kejt Midlton ima "tajnu šifru" koju koristi da bude sigurna da će se njena deca ponašati pristojno na važnim događajima i njene metode, zahvaljujući stručnjacima za govor tela, nisu ostale nepoznanica.

 

Njeno troje dece, prinčevi Džordž i Lui i princeza Šarlot obično se ponašaju baš kako se od njih i očekuje na velikim događajima u javnosti, a ipak, oni su na kraju dana samo deca, što znači da imaju i svoju nestašniju stranu. 

 

To se posebno odnosi na najmlađeg Luija, koji je poznat po svom simpatičnom ponašanju i igri čak i na važnim događajima.

 

 

Stručnjak je otkrio da kada princeza Kejt oseti da ponašanje njene dece prelazi granicu, koristi tajnu šifru da ih upozori. Prema stručnjakinji za govor tela Džudi Džejms, mi smo videli njenu tajnu taktiku na paradi Pozdrav bojama 2022.

 

Kejt ima čvrste ali suptilne signale da se osigura da deca ne budu previše entuzijastična i uzbuđena. Pričajući s decom, ima par gestova koji deluju kao pravilo kada treba da mašu, a takođe ima i gest obema rukama, koji nosi oštru poruku kada treba da stanu ili kad nešto ne smeju da urade — priča ona.

 

Britanska kraljevska porodica, Kejt Midlton
foto: The Duke and Duchess of Cambridge/Kensington Palace/PA/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ona takođe stavlja šake van vidokruga publike u kočiji da pokaže kada da stanu ili prekinu, kao upozorenje na to gde su im granice, a na putu nazad je imala mala klimanja glavom kao znak pohvale i osmehnula im se zbog lepog ponašanja, da se osigura da se i oni lepo provode na događaju.

 

Nisu samo na javnim događajima pod pritiskom da se lepo ponašaju, ali i kod kuće imaju stroga pravila ponašanja. Na primer, kada se deca bore s različitim emocijama, roditelji ih dovode na "razgovor na sofi".

 

Uz to, princ i princeza imaju pravilo da se "ne viče", što znači da nikad ne viču na decu kad ih kriitkuju, a i kada neko od dece povisi ton, odmah ga isključuju iz razgovora.

 

Princ Lui, Princeza Šarlot, Princ Džordž
foto: EPA-EFE/DAVID CLIFF

Navodi se i da je Kejt malo stroža od supruga, a njihova dadilja Marija Tereza Turion Boralo uvek donosi odluke u dogovoru s njima. 

 

Marija je čvrsta, ali i Kejt i Vilijam su strogi s njom, mada imaju magičnu moć da tako ne deluje. To je poput vojne opracije, ali ne biste pogodili jer rade istrajno na vaspitavanju i podizanju dece i čine da to sve izgleda opuštajuće i srećno za njih. Dobri su u tome da slušaju decu, a ujedno budu čvrsti.

 

Bonus video

Stručnjaci analizirali psihološki profil dečaka ubice: Vaspitanje je igralo ključnu ulogu

 

 

makonda-tracker