glossy dom poznatih

SALONAC ISPUNJEN USPOMENAMA: Branka Sovrlić otvorila vrata svog luksuznog doma na Vračaru (FOTO)

6

Čuvena pevačica narodne muzike otvara vrata svog luksuznog stana u kojem je sve podredila uživanju i evociranju sećanja na trenutke koji joj vraćaju osmeh na lice.

 

foto: Vladimir Šporčić


U njenoj oazi mira sve je podređeno uživanju, a kako je pevačica ljubitelj umetničkih slika, neke od njih našle su se i na zidovima ovog stana. Tu je i pevačicin portret urađen u neobičnoj tehnici.

 

 


- Obožavam umetničke slike. Neke su iz antikvarnice, neke sam dobila, a neke i kupila. Imam dosta Kosovkinih slika, zato što je kraljica ruža, a ja volim cveće. Kao devojčica imala sam mnogo lutaka, pa su sada svuda po stanu. One su antikviteti. Toliko sam želela da imam ćerkicu ili sina, ali eto, ostala sam uskraćena za tu ljubav. Međutim, imam brata i njegovu decu gledam kao svoju - iskrena je pevačica, u čijem stanu posebno mesto zauzima salonski unikatni nameštaj.

 

foto: Vladimir Šporčić


- Pre dvadesetak godina kad sam se vraćala s nastupa, na aerodromu u Frankfurtu opazio me je čovek koji je u Beogradu otvarao prodavnicu nameštaja. Iako je tu bilo dvadesetak pevača, u meni je prepoznao osobu koja treba da ima unikatni nameštaj i ponudio mi da dođem kod njega u salon da ga pogledam. Odmah mi se svideo. Fotelje i trosed ukrašeni su zlatom, veoma su kvalitetni i jedinstveni. Od njega smo suprug i ja kupili i vitrinu. Ubrzo je počelo bombardovanje, on je zatvorio salon, ali eto, uspeli smo da kupimo deo nameštaja koji i dan-danas krasi naš dom - kaže Branka.

 

foto: Vladimir Šporčić


Pevačica pored dnevnog boravka od sto kvadrata ima po dve spavaće sobe, kupatila i terase, ali i tri francuska balkona. Kraj samih ulaznih vrata nalaze se dve unikatne vaze koje je dobila od prijateljice iz Indije.

 

Originalni escajg, koji je Branka kupila u inostranstvu, koristi se u specijalnim prilikama kad joj dolaze gosti. U centralnom delu stana nalazi se i kamin, koji je urađen tako da je toplota u zimskom periodu raspoređena po čitavom stanu.

Na njemu se nalazi pevačicina vredna nagrada koju je dobila kao potvrđeni muzički umetnik.

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker