veličanstvena

Toliko lepa da je jedna kraljica nosi – PETI PUT! Kako izgleda haljina koje se Leticija od Španije NIKAD neće odreći?

0

Supruga španskog kralja obožava da nosi staru odeću na sasvim novi način, a sada je odabrala jednu vrlo elegantnu prolećnu haljinu

Kraljica Leticija od Španije ispred Nacionalne biblioteke u MAdridu
Kraljica Leticija od Španije ispred Nacionalne biblioteke u MAdridufoto: Oscar Gonzalez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kraljica Leticija, supruga španskog kralja Felipea VI, odavno je u modnim krugovima poznata i kao "kraljica reciklaže".


Ne samo što ona rado ponavlja stare modne kombinacije nego joj nije strano da izvuče iz arhive i suknju koju je njena svekrva kraljica Sofija nosila još pre više decenija, a maestralno spaja naizgled nespojivu staru odeću.


Štedljiva kraljica pojedine komade nosila je mnogo puta u prošlosti, a sada se u istoj haljini pojavila već peti put!


Leticija od Španije posetila je, naime, u Nacionalnoj biblioteci Španije izložbu o španskom lingvisti i humanisti Antoniju de Nebrihi, upriličenoj povodom 500 godina od njegove smrti. Ona se na izložbi dugo zadržala, zapitkivala, čitala i uživala u postavci, budući da je poznato da su kulturni događaji među njenim omiljenim kraljevskim dužnostima.

 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO / POOL


Za ovu priliku kraljica je spremila i poseban stajling – haljinu modne kuće Massimo Dutti, koju je nosila već četiri puta pre toga.

 

U pitanju je model A-kroja, sa okruglim izrezom, koji ima duge i blago lepršave rukave. Haljinica je savršena za prolećnu sezonu, ima asimetrčni porub, vrlo je zgodna ako želite da sakrijete eventualni višak u predelu kukova, a spreda i pozadi iima decentan vertikalni izrez.

 

Kraljica Leticija od Španije
Kraljica Leticija od Španijefoto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Cena ove navy haljine, ukrašene nepravilno raspoređenim tufnama, iznosi oko 125 dolara, ali je odavno rasprodata, budući da je deo stare kolekcije i španska kraljica je poseduje godinama.


Leticija ju je kombinovala sa salonkama i pismo-tašnom brenda Magrit, a odabrala je i nenapadan nakit, uz minimum šminke.


U njenom stilu!

 

 

makonda-tracker