da li ste znali?

"Vraćao se s torbama punim novca, vodio je petostruki život": Bivša ljubavnica odbeglog španskog kralja šokirala naciju

0

Kontroverzni španski kralj Huan Karlos abdicirao je u korist svog sina nakon što je njegov buran život privlačio preveliku medijsku pažnju.

foto: JP Yim / Getty images / Profimedia
foto: JP Yim / Getty images / Profimedia

Kralj Felipe VI je najmlađi kralj, a priliku da preuzme tron od svog oca dobio je 2014. godine nakon njegove abdikacije. Huan Karlos, odbegli španski kralj, kako ga popularno zovu, ne prestaje da intrigira iako se povukao sa svih dužnosti, a njegov ljubavni život je posebno zanimljiv.

 

Njegova nekadašnja ljubavnica Korina Zu Sajn-Vitgenstajn gostovala je u jednom podkastu gde je govorila o njihovoj vezi i putu u Bocvanu, nakon čega više ništa nije bilo isto.

Predlog za put u Bocvanu je bio Huan Karlosov,  a povod je bila proslava 10. rođendana njenog sina. Kada su doputovali u ovu zemlju, shvatila je da će kralj iskoristiti odmor na drugačiji način. On je na put poneo nekoliko kutija vina, a nakon večeri opijanja probudio se u bolovima i nije se sećao pethodnog dana.

 

Korina se privatnim avionom vratila u Španiju, a zanimljivo je da je troškove ovog puta snosio jedan sirijski biznismen i sve je držano u strogoj tajnosti vlade.

 

Taj put je izazvao i nezadovoljstvo u Španiji, s obzirom da je zemlja tada prolazila kroz veliku krizu, a posebno ih je razbesnela kraljeva footgrafija sa ubijenim lavom. Iako je u dogovoru sa medijma ime njegove ljubavnice bilo tajna, tada se sve saznalo, a Korina, kako je sama rekla, više nije mogla da podnese pritisak.

 

Korina Zu Sajn Vitgenstajn
foto: Valery Sharifulin / TASS / Profimedia

- Kraljica Sofija je besno upala u sobu. Pokazala je na mene i rekla mi da zna ko sam. Htela sam da propadnem u zemlju - rekla je ona o prvom susretu sa kraljicom Sofijom.

 

- Nazvao bi nekoga ko ima odlična vina i rekao bi da mu se sviđaju, sldeće što se dogodilo je da je 20 sanduka tog vina stiglo na adresu. Gledala sam ga kako se vraća sa izleta sa torbama punim novca, za koje bi rekao da pripadaju prijateljima - dodala je Korina i istakla kako bi Karlosa opisala kao smešnog i upornog ljubavnika.

Ona se tokom veze osećala kao njegova supruga, a ne ljubavnica, a sve je počelo na jednoj zabavi u južnoj Španiji kada je ona napustila događaj pre nego što je kralj završio večeru, a to je direktno kršenje protokola koje se njemu posebno dopalo.

 

Ubrzo je zbog njega okončala svoj tadašnji brak, ali je nakon nekog vremena ipak shvatila da nije jedina i da kralj vodi petostruki život ispunjen različitim porocima i novcem.

 

Nakon što je Huan Karlos abdicirao, novi kralj i kraljica Španije postali su Felipe i Leticija.

 

Kraljica Leticija, Leticija od Španije
foto: Andrews Archie/ABACA / Abaca Press / Profimedia

- Postajalo mi je sve jasnije da nije vodio dvostruki život, već petostruki. Ima nečeg prilično bezobzirnog u vezi sa njim. Zamislite da vam neko ko kaže da ste ljubav njegova života smesti u krivičnoj istrazi - rekla je Korina za kraj.

 

 

makonda-tracker