inspiracija

Ko kaže da treba izbegavati horizontalne pruge? Ako ih nosite kao Tamara Dragičević, izgledaćete kao milion dolara

0

Popularna glumica čak i u svakodnevnim situacijama izgleda spremno za fotografisanje za modne časopise

foto: tamaradragicevic/Instagram
foto: tamaradragicevic/Instagram

Horizontalne pruge spadaju u dezen s najlošijim imidžom – kad god razmišljamo kako bismo mogli da delujemo vitkije, polazimo od toga da će ovakve linije učiniti da izgledamo krupnije.


Međutim, ako umete da ih nosite, čak i ovaj dezen sa zamkom može biti laskav svakoj figuri.

 

Glumica Tamara Dragičević podelila je na Instagramu fotografiju za koju je pozirala na balkonu u svakodnevnom i ležernom izdanju. U pitanju su bluza dugih rukava sa čamac-izrezom i farmerke od tamnog džinsa, a glumica se opredelila za top sa horizontalnim prugama.

 

1 / 3 Foto: Tamara Dragičević Instagram

 

Kako ga je kombinovala sa dubokim teksas pantalonama i to tzv. balon modelom, ovaj spoj izgleda vrlo efektno, a struk vrlo usko.


Inače, stručnjaci tvrde da je verovanje da horizontalne pruge vizuelno šire samo iluzija!


Kako je pokazala studija dr Virena Svamija, profesora socijalne psihologije britanskog Univerziteta Anglija Raskin, horizontalne pruge zapravo uopšte nisu toliko loš izbor.

 

 

On je sproveo istraživanje u okviru kog je ista žena nosila odeću s horizontalnim prugama, potom vertikalnim i na kraju bez pruga, a ostali učesnici su ocenjivali njen izgled. Rezultati su pokazali da su oni smatrali da ova žena zaista izgleda nešto šire kada hosi horizonalne prugice, ali tek neznatno.


Ljudi verovatno ne treba toliko da brinu o nošenju vertikalnih ili horizontalnih pruga. One zapravo ne prave toliku razliku kada je reč o tome kako vidimo visinu i težinu – istakao je dr Svami.

 

 

makonda-tracker