ništa nije slučajno

Armanijevo remek-delo koje je nosila niko drugi do — Megan Markl: (Zvanična) HALJINA 2021. GODINE sigurno vam je poznata

3

Intervju koji je obeležio proteklu godinu, ili barem njenu prvu polovinu, definitivno je onaj koji su Megan Markl i princ Hari dali Opri Vinfri... Ipak, daleko od toga da su samo njihove reči ostale upamćene — već i modni odabir!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Haljina koja je proglašena haljinom 2021. godine sigurno vam je dobro poznata! Urednici modnog magazina Dazed i modni muzej u Batu, u Engleskoj, izabrali su kao najbolju haljinu za prošlu godinu upravo čuveni komad koju je Megan Markl nosila tokom intervjua sa Oprom Vinfri. 

 

Televizijski intervju koji je obeležio prvu polovinu 2021. godine i dan-danas se prepričava, a brojne izjave Megan Markl podelile su svet: od onih koji su joj poverovali i plakali uz njenu ispovest, do onih koji tvrde da je sve dobro izrežirana predstava za naivne.

 

Ipak, nema sumnje da je crno-bela haljina od svile, koju potpisuje Đorđo Armani, postala kultna, i to delimično baš zahvaljujući prirodi ozloglašenog intervjua koji su Megan Markl i princ Hari dali u Kaliforniji Opri Vinfri nakon mnogo meseci ćutanja.

 

1 / 6 Foto: Profimedia

 

Kada su modne urednike pitale zbog čega je haljina Megan Markl proglašena haljinom godine, odgovor je da je ona sada čvrsto ukorenjena u psihu naše pop-kulture. Voleli je ili ne, to joj svakako ne možete osporiti.

 

Megan je pomenutu kreaciju nosila dok je, u to vreme, bila trudna sa ćerkom Lilibet, a Armanijevo remek-delo uklopila je sa salonkama brenda  Akvacura, kao i nakitom princeze Dajane. Reč je o Kartije narukvici pokojne princeze, njene svekrve, čija je vrednost procenjena na nešto manje od dva i po miliona dinara! Inače, Hari je za izradu vereničkog prstena koji je dao Megan upravo iskoristio dva kamena sa ove narukvice.

 

 

Na desnom ramenu Meganine haljine našao se beli lotos, što je, zapravo, simbol ponovnog rođenja. Ovim je, smatra se, Megan poručila da se novim životom u Americi i ona "ponovo rodila".

 

Inače, Armani je donirao verziju ove haljine modnom muzeju u Batu, a može se videti u sklopu izložbe A History of Fashion in 100 Objects.

 

 

makonda-tracker