njeno visočanstvno tašna

Strukturisana, skupa i mnogo više od torbice! Balensijagino remek-delo za koje slavne lepotice ne pitaju šta košta

0

Nedavno smo videli kako je nosi Keri Bredšo, ali ona nije prva koja je ponela ovo malo parče modne istorije — jednu od najpopularnijih tašnica proteklih godina!

foto: TheImageDirect.com/Profimedia
foto: TheImageDirect.com/Profimedia

Možda serija "...I tek tako", nastavak kultnog "Seksa i grada", nije pričom opravdavala previsoka očekivanja publike zaljubljene u ovaj HBO-ov hit, ali to se ne može reći kada je reč o kostimografskom odeljenju. Odeća i aksesoari koje nose glavne glumice ponovo oduzima dah zaljubljenicama u modu, a vrlo brzo se izdvojila jedna torbica koju nosi glavna junakinja Keri Bredšo, koju igra Sara Džesika Parker. (Inače, nosi je u najkomentarisanijoj sceni među fashionistama —onoj u kojoj je glumica u haljini od pet dolara!)

 


U pitanju je model modne kuće "Balensijaga" (Balenciaga) nazvan Hourglass ("Peščani sat"), koji nije očarao samo kostimografe Moli Rodžers i Denija Santijaga, koji su radili na čuvenoj seriji — poznate dame i njihovi stilisti su jednostavno zaljubljeni u ovu tašnicu.

 

 

Ovaj dizajn zasnovan je na čuvenim prslucima Kristobala Balensijage iz pedesetih, koje je odlikovala nešto izraženija zakrivljenost, odnosno koji su vrlo odvažno naglašavali siluetu. Ova kurvatura jedna je od glavnih odlika vintidž komada čuvenog brenda i, kako to kaže "Vog", ušla je u sam DNK "Balensijage", a aktuelni kreativni direktor ove modne kuće i proslavljeni gruzijski dizajner Demna Gvasalija obilato koristi ovaj motiv na sasvim nove načine i spaja klasični stil sa svežim idejama.

 

Trejsi Elis Ros, Balenciaga, Balenciaga Hourglass, Balensijaga
foto: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia


Strukturisana torbica Hourglass predstavljena je u okviru kolekcije za jesen 2019. godine, a dizajnirana je da se nosi oko struka, okačena na rame dužim kaišem kao crossybody torba, kao i da se nosi u ruci. Proizvodi se u trima veličinama i više boja i dezena. Među onima koje joj do sad nisu odolele su Kim Kardašijan, vatrena obožavateljka "Balensijage", Hejli Biber, Trejsi Elis Ros, Adut Akeč, Majli Sajrus...

 

Majli Sajrus, Balenciaga, Balenciaga Hourglass, Balensijaga
foto: AFF-USA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najskuplja je mala tašna od krokodilske kože, čija cena iznosi 2.420 evra, a najjeftinija minijaturna verzija od 957 evra, ali ne sumnjamo da će se uskoro pojaviti high-street varijante.

 

 

 

 

makonda-tracker