Podvrnuti rukavi, bebi-dol haljine, čipka...

10 najuticajnijih modela i samo 1 intervju: Sve što nam je Kristobal Balensijaga ostavio u amanet (FOTO)

0

Baskijac Kristobal Balensijaga bio je poznat kao neko sa krajnje čudnim karakterom. To je dizajner koji nije želeo da na kraju revije izađe i pokloni se publici. Takođe, tokom višedecenijske karijere, on je dao samo jedan intervju...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Balensijagu možemo slobodno da prozovemo modnim influenserom. Njegov uticaj je veoma velik, a kreativnost i inovativnost su neprevaziđeni, piše Elle. Iza etikete ove kuće krije se i modni i stilski identitet koji sa pravom nosi ovo ime. Tako da podvrnuti rukavi, minimalizam, bebi-dol haljina koji se sigurno nalaze u vašim kombinacijama ipak su imali polaznu tačku koja nosi ime ovog dizajnera.

 

1. Bebi-dol haljina

 

A post shared by R e n e e N e y (@littlemissney) on

Krajem 50-ih Balensijaga stvara omiljenu bebi-dol haljinu gde se prikazuje kao majstor linije i kroja. Nosile su je Tvigi, Kortni Lav i Aleksa Čang.

 

2. Oversajz kaput

 

A post shared by Balenciaga (@balenciaga) on

Veliki puff rukavi su kul, što veći to bolji. Naravno da su proporcije jako bitne i kreator je debitovao davne 1957. godine te smo sigurni kako imate jedan takav pod Balensijaga uticajem.

 

3. Džak haljine

 

A post shared by Balenciaga (@balenciaga) on

Sigurno posedujete jednu od ovakvih haljina. One sakrivaju sve a posebno višak na stomaku... Prosto je obožavamo, ali kad ju je Balensijaga prikazao 1957. godine, ovaj model je bio veoma liberalan, revolucionaran.

 

4. Španski uticaj

 

A post shared by Francis (@francisben) on

Baskijanac je znao kako na pravi način da isporisti svoje korene. Ako imate neku suknju u "ole-lo-le" fazonu, sad znate ko je zaslužan za nju.

 

Stil koji nam stiže iz zemlje kengura: Preterivanje - uvek i u svemu (FOTO)

 

Nastavak pročitajte na idućoj strani...

 

makonda-tracker