učite od najboljih!

STREET STYLE nikad nije bio OVAKO efektan i MOĆAN: 5 glavnih modnih trendova sa ulica Pariza

0

Svaka ljubiteljka ulične mode zna da su glavni trendovi, zapravo, najkomforniji i da se efektan stil može postići samo jednim upečatljivim odevnim komadom. Ko to najbolje radi? Zna se ― Parižanke!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ako ste ljubitelji street style modnih čarolija, onda definitivno morate baciti pogleda na ulične kombinacije Evropljanki s nedavno završene Nedelje mode u Parizu!

 

Svi znamo da su Parižanke otelotvorenje stila, a zaljubljenice u modu donele su nam i neke nove odevne komade, povratak starih, različite kombinacije i bezbroj modnih ideja o kojima bismo mogli da razmišljamo.

 

 

Nadolazeći i postojeći trendovi ispunili su pariske ulice, a vi možete pronaći svoju inspiraciju: bilo da je to obuća, kombinacija različitih boja i nijansi, ili konkretni odevni komadi i njihovo uklapanje.

 

Što se tiče obuće, trendseterke su jasne:

 

 

Glomazne chunky čizme su glavni hit sezone jesen/zima ove godine, ali to su bile i prošle. Retko koja devojka na ulicama metropola nema svoj par, bilo u crnoj, beloj ili bež boji, a u Parizu se na Nedelji mode definitivno najviše nosila crna boja. Devojke su svoje chunky čizme mahom uklapale sa mini-haljinama i mini-suknjama, ali nema greške i kada se nose s pantalonama. Obratite pažnju kada nosite odeću maksi-kroja, jer možete da postignete suprotan efekat.

 

1 / 3 Foto: Photoeventshd / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

 

Ipak, maksi-suknje našle su idealan komad s kojim se uklapaju, a to nije uska garderoba, već upravo oversized! Brojne Parižanke pokazale su nam kako se maksi, široka suknja nosi sa sakoom koji je predimenzioniran. Ova kombinacija je ležerna, komforna, skriva višak kilograma na suptilan način... I izgledaćete supertrendi u svakom slučaju! Predimenzionirani sakoi i inače su hit jeseni, a odlično izgledaju i sa širokim pantalonama.

 

1 / 3 Foto: Profimedia

 

 

Nije plisirana, ali liči! Nakon što je Prada predstavila u novoj kolekciji suknju sa prorezima koja liči na plisiranu, ali to (ipak) nije, trendseterke su poludele, a među njima i naša Tamara Kalinić. Tamara je ponela ovakvu haljinicu u Parizu, a ona je jedna od glavnih srpskih predstavnica kada je moda u pitanju... 

 

Moda, Tamara Kalinić
foto: Profimedia

 

  • Kombinacija jarkih boja

 

Ako volite crno i belo, za vas nikad neće biti zime, jer ni neutralne boje ne izlaze iz mode, ali jarke boje su ultratrendi, šik i efektne! Kako to rade Parižanke? Recimo, crvena i ljubičastoroze, u stilu Viktorije Bekam, fenomenalno se uklapaju stilski. S druge strane, plava i žuta boja asociraju na leto i vedrinu, pa će vam sigurno razbiti jesenju monotoniju. Roze boja u svim svetlijim i tamnijim nijansama je supertrendi, pa su neretke kako monohromatske, tako i kombinacije koje uklapaju više različitih nijansi te boje...

 

1 / 3 Foto: Profimedia

 

  • Prošiveno ― sve!

 

Prošivene jakne i kaputi su ultimativni modni hit i prošle i ove sezone, ali taj dezen prošivenog proširio se i na suknje, pantalone...

 

1 / 3 Foto: Profimedia

 

 

 

 

makonda-tracker