jedva čekamo

Zavladaće ulicama MODNIH METROPOLA: 5 retro trendova za 2022. koje su dizajneri najavili na nedeljama mode

0

Možda smo tek zakoračili u jesenju sezonu, ali vodeći svetski dizajneri su na revijama na nedeljama mode predstavili svoju ponudu za proleće i leto 2022. godine i moramo da priznamo da smo oduševljeni!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ovih dana pratimo Nedelju mode u Parizu, koja je kruna sezone predstavljanja novih kolekcija najvećih svetskih brendova, a protekle nedelje bile su vrlo, vrlo uzbudljive.


Interesantno je da su dominirali komadi koji otkrivaju više kože, da je predimenzioniranost malo pala u njihovu senku, kao i da krop-topovi očito neće skoro izaći iz mode. Pored toga, najvećem broju kolekcija je zajedničko sledeće.

 

  • Hekleraj!

 

1 / 4 Foto: Profimedia


Veliki broj dizajnera, na čelu s kućama Altuzarra, Gabriela Hearst i Alberta Ferretti, predstavio je heklane komade, a interesantno je da su ovakvi komadi sada, pored topova i haljina, ušli i u svet odela.

 

  • Kardigan "manje je više"

 

Trendovi s nedelja mode za proleće i leto 2022.
foto: Profimedia

Krajem leta društvenim mrežama dominirali su tzv. pin topovi, a sledeće godine ćemo nositi nešto slično: kardigan koji više podseća na bolero, a takvi komadi viđeni su na revijama kuća Prabal Gurung, Michael Kors i Brandon Maxwell.

 

  • Mini-suknje

 

1 / 3 Foto: Profimedia

 

Da, midi-suknja je omiljena proteklih sezona, ali minići nam se vraćaju u velikom stilu: u kombinaciji s blejzerima, najvaljuju Moschino, Max Mara i Markarian.

 

  • Karirano

 

Trendovi s nedelja mode za proleće i leto 2022.
foto: Profimedia

Takozvani gingham print, vrsta kariranog dezena pojavio se i u sportskim varijantama, ali je i dalje omiljeni za street style i eleganciju. Posebno ej interesantan spoj plišanog pink kaputa i gingham haljine kuće Prabal Gurung.

 

  • Belo, belo, belo!

 

1 / 3 Foto: Profimedia

 

Belo je uvek u modi, ali se ipak uglavnom vezuje za proleće i jesen, a u kolekcijama koje su predstavljene proteklih nedelja videli smo mnogo monohromatskih belih izdanja, na čelu s modelima Fendija.

 

 

makonda-tracker