svako može da ih izvede

Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl? 6 jednostavnih trikova ličnog frizera vojvotkinje od Saseksa

4

Podignuta u neurednu punđu ili isfenirana na lokne, raskošna kosa supruge princa Harija brzo je postala njen zaštitni znak. Šta to vojvotkinja od Saseksa radi drugačije nego ostali?

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ovih dana svima je na usnama početak pesme "In corpore sano", u kojoj se Konstrakta Đurić pita da li je za prelepu i bujnu kosu vojvotkinje od Saseksa Megan Markl zaslužna duboka hidratacija. Ako pitate frizera supruge princa Harija, u velikom meri, ali ne samo ona.


Bez obzira na frizuru, kosa lepe vojvotkinje uvek je u centru pažnje — ona je gusta, sjajna, duga, ima bogat volumen i nemoguće je ne biti oduševljen njom!

 

Na lepoti svoje kose Megan Markl delimično može da zahvali frizeru Džordžu Nortvudu, koji je godinama u potaji brinuo o njenom izgledu. Nakon mnogo spekulacija o tome ko je bio lični frizer supruge princa Harija dok su živeli u Engleskoj, otkriveno je da je u pitanju ovaj cenjeni londonski frizer, koji je, između ostalog, napravio i čuvenu punđicu koju je Megan nosila na svom venčanju.

 

1 / 9 Foto: Profimedia


I što je najbolje — Nortvud ne krije tajne svog zanata, pa je tako jednom prilikom otkrio kojim principima se vodi u brizi o kosi vojvotkinje od Saseksa.

 

  • Ne preterujte sa stilizovanjem


Jedna od frizura koje su moj zaštitni znak jesu nedovršeni talasi, kakve ste viđali na vojvotkinji od Saseksa i mnogim mojim klijentkinjama. To čini da kosa izgleda šik i prirodno, da nije ni preterano ravna ni kovrdžava. Kada je frizura prirodnija, to čini da kosa izgleda zdravije. Ovo je odličan način da se sakriju problemi, poput kose koja je zrela za šišanje — objasnio je Džordž Nortvud jednom prilikom.

 

  • Dodajte volumen da bi delovala gušće

 

Megan Markl
foto: Profimedia

Dobar sprej za volumen i teksturu koje može da napravi odličnu bazu za oblikovanje. Nakon što ga naprskate, kada napravite stajlerom talase oni će biti pokretljiviji. Bez obzira na to da li vam je kosa u dobrom stanju, upotreba proizvoda za volumen pre pravljenja frizure će pružiti iluziju da je kosa gušća i zdravija — ističe ovaj frizer.

 

  • Zamenite pegle stajlerima


Pegle za kosu mogu da dovedu do toga da beživotna kosa bude naelektrisana i da je liše prirodnih pokreta, dok stajleri dodaju volumen i "život" — rekao je frizer Megan Markl.

 

  • Šišajte se redovno

 

Megan Markl
foto: Profimedia

Ovo treba da bude osnovno pravilo brige o kosi, a Džordž Nortvud je saglasan s tim da je skraćivanje oštećene kose izuzetno važno.


Redovno i kvalitetno šišanje čini kosu zdravijom i dodaje pokretljivost. Ako se šišate redovno, kosa izgleda sveže, negovano i najbolje moguće — objasnio je.

 

  • Počastite se kvalitetnim maskama


Redovan dubinski tretman će oživeti suvu kosu zimi — podseća Nortvud i otkriva da Megan Markl jednom nedeljno koristi maske za kosu koje pružaju dodatnu hidrataciju i sjaj.

 

  • Sušite kosu prirodno kad god je moguće


Posle prvog lokdauna, primetio sam ogroman napredak u stanju kose mnogih mojih klijentkinja. Delom na tome možemo da zahvalimo činjenici da su manje sušile kosu fenom i koristile peglu za kosu jer su ljudi manje pravili frizure nego ranije. Prirodno sušenje je odlično za zdravlje kose. Biće i zdravija i jača, a to znači i manje suvoće i naelektrisanosti — istakao je Meganin frizer.

 

 

makonda-tracker