uzbuđenje raste

Ne krije da ima favorita, očekuje da pokrene razmišljanje: Konstrakta Đurić za Glossy o predstojećoj Pesmi za Evroviziju

0

Dok Srbija čeka izbor za svog evrovizijskog predstavnika, dobili smo priliku da čujemo sve pesme koje će biti u trci, a među onima koji su se izdvojili je Ana Đurić Konstrakta, koja nas godinama oduševljava svojim glasom kao članica grupe Zemlja gruva. Ona je za Glossy otkila kakva su njena očekivanja, da li je oslušnula konkurenciju i opterećuje li se brojem pregleda na platformi YouTube.

foto: Kosta Đuraković
foto: Kosta Đuraković

Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta, učestvovaće na ovogodišnjoj Pesmi za Evroviziju s pesmom In Corpore Sano, za koju je pisala tekst i čiju muziku potpisuje s kolegom Milovanom Boškovićem.


Ona i Zoe Kidah, još jedna članica Zemlje gruva i njena prijateljica, biće jedna drugoj konkurencija, a Ana ističe da je Zoina pesma "Bejbi" jedna od onih koje joj se najviše dopadaju. Kako je rekla za Glossy, Konstrakta se odlično zabavlja i želim svojom pesmom da pokrene razmišljanje o odnosu koji imamo prema zdravlju, a nastup najavljuje kao jednostavan — s fokusom na tekst!

 

Da li je pesma namenski rađena za ovo takmičenje ili ti se dopala toliko da si je čuvala s nadom da će te odvesti na Evroviziju?


Pesma je nastala pre godinu i po dana. Završili smo je tek nedavno, u vreme kad se pojavio kokurs za takmičenje za Pesmu Evrovizije. Pesma traje tačno tri minuta, dakle, eto prijave.

 

Ana Đurić Konstrakta PROMO
foto: Kosta Đuraković

Kakva su tvoja očekivanja?


Već mi je zabavno. Ako eventualno pesma uspe da pokrene malo razmišljanja na temu zdravorazumskog odnosa prema zdravlju, ihaj!

 

Opterećuješ li se brojem pregleda na YouTube-u?


Pratim i ne opterećujem se. Neka rastu!

 

Kakav nastup možemo da očekujemo?


Jednostavan. Akcenat na tekstu.

 

1 / 4 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Šta misliš o pesmama ostalih kandidata?


Mislim pre svega da je super što je RTS odlučio da ubaci 36 kandidata na takmičenje. Da se pitam, ja bih stavila i više, ali velika je to i ozbiljna produkcija, pa verujem da nije zgodno.

 

Takođe mislim da je dobro što smo tu došli sa različitih strana, iz različitih produkcija. Za sad mi se sviđa "Muškarčina", simpatičan mi je "Haos" i naravno "Bejbi", Zoe Kide. Ali treba mi vremena da pažljivo prođem sve, možda ima neki biser koji nisam spazila. Zejna mi se sviđa.

 

Za koga smatraš da je favorit?

 

Sara Jo.

 

 

makonda-tracker