to može svako

Jednostavno je i skoro BESPLATNO! Koristite ove male trikove i kosa će vam SIGURNO biti gušća i bogatija

0

Izreka kaže "Kosa je ukras žene", ali šta ako se taj ukras proređuje i gubi volumen?

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Opadanje kose je česta i prirodna pojava, a Majka priroda je uredila da nam dnevno opadne i do 100 vlasi. Poznato je da je kosa najbujnija leti, zbog sunčevih zraka, a da najviše opada tokom jeseni.


Nedostatak nekih vitamina i minerala, stres, lekovi, friziranje, hormoni, rigorozne dijete, takođe utiče na opadanje kose. Zato je ove faktore važno uzeti u obzir ako želite gušću kosu!

 

 

Kako se pravilno pere kosa?


Kada je u pitanju pranje kose, žene su neretko u zabludi o tome koji je način ispravan. Evo i zašto: jedna od najvećih grešaka je to što prečesto peremo kosu, agresivno je trljamo i na taj način kidamo folikul dlake i presušujemo samo teme. Kod takvog načina pranja, opadanje je neminovno.

  1. U zavisnosti od potrebe i količine sebuma koji se proizvodi, kosa se pere na 3 do 4 dana.
  2. Pri svakom pranju dva puta istrljajte kosu. Prvi put da očistite veći deo prljavštine, a drugi put da detaljno operete mast i izmasirate teme, jer na taj način pospešujete prokrvljenost korena dlake.
  3. Idealna temperature vode je mlaka, odnosno umerena.
  4. U prirodi je spas. Koristite prirodne preparate, odnosno šampone. To znači da budu bez sulfata i bez parabena. Balzam stavljajte samo na krajeve kose.
osmeh, sreća, svetla kosa, kako posvetleti kosu, plavuša, devojka, golo rame, gola ramena, bela boja, kosa
foto: Shutterstock

Masaža podstiče gustinu


Uloga masaže za koren dlake je izuzetno važna. Masaža deluje i na trenutni izgled kose, pospešujući gustinu vlasišta, ali utiče i na sam rast.

 

Sušenje


Svaka žena trlja kosu peškirom. Na taj način je protivnik svojoj kosi. Zato što takvim postupkom dodatno kidamo dlaku i izazivamo još značanije opadanje kose.


Ovako izgleda pravilno sušenje kose:

  1. Pokušajte da kosu sušite prirodnim putem. Feniranje i tretiranje kose peglom oštećuje kosu u toj meri da biste morali za dva meseca da ošišate 10 cm suvih krajeva.
  2. Mokru kosu ne raščešljavajte.
  3. Koristite četke, ne češljeve.
  4. Peškir vam služi samo za blago upijanje mokrih kapljica.

Redovno skraćivanje krajeva regeneriše vlasi


Uvrstite kao ritual skraćivanje krajeva na svaka dva meseca. Vaša kosa će vam sigurno biti zahvalna (kao i frizeri).


Za još bolju dodatnu negu


Maske, pakovanja, kristali, serumi i ulja mogu znatno ojačati vašu kosu. Jednom do dva puta nadeljno, u zavisnosti od toga koliko vam je kosa suva, koristite tretmane za posebnu negu guste kose.

 

 

makonda-tracker