nikom nisu rekli

Posle 13 godina otkrivena TAJNA "najtužnije evropske princeze": Šarlin od Monaka čuva blago koje niko nikad nije video

1

Dok se spremala da kaže "da" princu Albertu II,lepa afrička sportistkinja ništa nije prepuštala slučaju

Šarlin Vitstok udala se za sina Grejs Keli i princa Renijea 2011. godine
Šarlin Vitstok udala se za sina Grejs Keli i princa Renijea 2011. godinefoto: EPA/JOEL RYAN/POOL

Prvog i drugog jula ove godine, princ Albert II, knez od Monaka, i njegova supruga princeza Šarlin od Monaka obeležiće 13. godišnjicu braka.


Južnoafrička olimpijska plivačica ušla je tada u porodicu koja vlada Monakom i potom donela na svet blizance Žaka i Gabrijelu, a njen sin jednog dana će naslediti presto iako Albert ima starijeg sina.


Budući da je u pitanju jedno od Albertove vanbračne dece, a princ Žak je rođen u braku, samo Šarlinin sin ima pravo na tron.

Glamurozno venčanje princa Alberta i princeze Šarlin


Poznati par rekao je "da" u Kneževskoj palati, zvaničnoj rezidenciji princa od monaka, zdanju prvobitno izgrađenom još u 12. veku, a dok je građansko venčanje obavljeno u prestonoj dvorani, crkveno je nadbiskup Bernar Barsi vodio u specijalno uređenom dvorištu Palate.

 

Šarlin Vitstok i princ Albert na građanskom venčanju u Monaku
Šarlin Vitstok i princ Albert na građanskom venčanju u Monakufoto: VALERY HACHE / AFP / Profimedia

Svet je pratio sve detalje venčanja, a uzbuđenje je bilo veliko: proslava sklapanja braka princa Alberta počela je još krajem juna ogromnim koncertom i nizom svečanosti u čast mladencima, pa je pritisak da na samoj ceremoniji sve protekne savršeno bio ogroman.


Princeza Šarlin nosila je na građanskom venčanju svetloplavi komplet, dok je za verski deo odabrala tradicionalnu venčanicu koju potpisuje Armani, a sada je otkriveno da je sve vreme imala i rezervnu haljinu.

1 / 9 Foto: EPA/JOEL RYAN/POOL

Bila je to ogromna odgovornost, do te mere da smo izradili dve haljine, za slučaj da se jednoj od njih nešto dogodi – ispričala je sada Roberta Armani, bratanica čuvenog dizajnera Đorđa Armanija.

 

Venčanje princa Alberta i princeze Šarlin od Monaka 2. jula 2011. godine u Kneževskoj palati
Venčanje princa Alberta i princeze Šarlin od Monaka 2. jula 2011. godine u Kneževskoj palatifoto: EPA/JOEL RYAN/POOL

Pomenuta venčana haljina nikada nije prikazana, tako da još uvek nije poznato kako je ona mogla da izgleda, a Šarlin je na kraju do oltara došla u jednoj od najlepših venčanica u istoriji.

U pitanju je toaleta sa šlepom koji krasi 40.000 Swarovski kristala, 20.000 sedefastih bisera, delo u koje je utrošeno 2.500 sati rada nekolicine krojačica.

 


Moj stric je hteo da bude siguran da je haljina vanvremenska i sofisticirana – istakla je sada Roberta Armani. – Šarlin je blagoslovena neverovatnim telom i spektakularnim ramenima, što je fantastična osnova za svaku haljinu. Nijansa slonovače koju smo odabrali, takođe, dobro pristaje njenoj koži.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO
Princ Albert II dobio odlikovanje od predsednika Srbije

 

makonda-tracker