luksuzne, a praktične

Najlepše torbe sveta posvećene su – JEDNOJ ŽENI! Sigurno pogađate ko je ona, a ovih 6 modela ušlo je u istoriju mode

0

Od trenutka kada se udala za princa, postaje javna ličnost i modna inspiracija. Nije prošao događaj na kom se pojavila, a da njene modne kombinacije nisu bile glava tema razgovora. 

Torbica Lady Dior ima kultni status
Torbica Lady Dior ima kultni statusfoto: Creative Lab, Shutterstock

Na početku svog braka, princeza Dajana je uglavnom pratila pravila kraljevske porodice u vezi s oblačenjem prema protokolu.

 

Međutim, nakon njenog razvoda sa princem Čarlsom 1996, njen stil se drastično promenio. 

 

Imala je ogroman uticaj u svetu mode i mnogi dizajneri su svojim najlepšim komadima davali njeno ime, posebno torbama.

 

1. Lady Dior

 

Dior je ovu torbu kreirao 1995. godine, a princezi Dajani ju je tada prilikom posete Parizu poklonila bivša prva dama Francuske Bernadet Širak. Princeza je kasnije viđena sa tom torbom na nekoliko događaja. Dior tada nije ni slutio da kreira jedan vanvremenski komad koji je savršen za svaku priliku, ide iz dana u veče neprimetno!

 

Uz blagoslov princeze torba je preimenovana u Lady Dior i od tada se masovno proizvodi pod tim imenom. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by W Magazine (@wmag)

 

2. Gucci Diana Tote 

 

Krajem devedesetih princeza Dajana je često bila viđena sa Guči torbom sa bambusovim ručkama. Prva Gucci torba sa drškom od bambusa lansirana je 1947. godine i od tada je bambus postao zaštitni znak kuće. Na dan kada bi princeza Dajana slavila 60. rođendan, Alesandro Mikele je predstavio torbu Diana Bag, torbu sa drškom od bambusa, sličnu verziji koju je nosila princeza.

Torba se može naći u tri različite veličine sa kožnim kaiševima koji se mogu ukloniti. Takođe dolazi sa duplim znakom "G" okrenutim u istom pravcu, koji su Mikeleov remiks klasičnog Gucci monograma.

 

Guči Dajana torba
Guči Dajana torbafoto: Andrei Antipov/ Shutterstock

3. Chanel Diana

 

Karl Lagerfeld je pridavao ogromnu vrednost svojim muzama, jer su ove moderne žene pomogle da učvrsti njegov dizajn kao bezvremenski klasik. Kao takva, princeza Dajana od Velsa, vrhunska ikona stila 80-ih i 90-ih, imala je ogroman uticaj na Lagerfelda i nasleđe Šanel.

 

Chanel Diana torba je veliki hit među kolekcionarima i obožavaocima ove elegantne žene. Ovaj klasičan komad je princeza Dajana toliko često nosila, da je Karl Largefeld smatrao da je prikladno da joj oda počast i da joj baš to ime.

 

 

4. Ferragamo Lady D torba

 

Salvatore Feragamo je 1990. godine kreirao torbu za ledi Dajanu. Toliko joj se dopala torba da je posedovala u više od 20 boja. Ovaj italijanski brend je ove godine ponovo lansirao ovu zaboravljenu liniju, koja se sada zove Diana Clutch.

 

Napravljen je od brušene teleće kože i ima kultnu Gancini kopču. Vredi napomenuti da je Dajana uz svoju osvetničku haljinu nosila baš ovu pismo torbu.

 

Princeza Dajana u osvetničkoj haljini sa Lejdi Bi torbom.
Princeza Dajana u osvetničkoj haljini sa Lejdi Bi torbom.foto: NILS JORGENSEN / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

5. Lana Marks Princess Diana torba

 

Jednom prilikom Dajana je zamolila svoju prijateljicu, dizajnerku Lanu Marks, da dizajnira torbu sa gornjom ručkom. Posledica ove molbe jeste vanvremenska torba poznata širom sveta. Kao i princeza, ovaj komad je elegantan i jednostavan.

 

Prednji preklop torbe krasi prepoznatljiv presek koji je jedinstven za ovu dizajnerku. To je jedna od šest torbica koje je inspirisala princeza Dajana!

 

 

6. Tod's D torba

 

Devedesetih godina jedan od omiljenih modnih detalja princeze Dajane bila je ova Tod's torba, koja je od tada postala zaštitni znak brenda! Sa prostorom za sve što bi joj moglo zatrebati, od opreme za teretanu do osnovnih stvari za kraljevske turneje, princezu su često viđali sa ovom torbom u ruci, pa je Tod's preimenovao torbu tako da nosi njeno ime.

 

Nažalost, Tod's je ukinuo originalnu D torbu. Sada se može pronaći samo u dobro opremljenim second hand-ovima, i ako uspete da je pronađete znajte da ste našli pravo blago!

 

 

makonda-tracker