njeni trikovi

Oskarovka uskoro slavi 60. rođendan i izgleda decenijama mlađe: Na negu kože ne troši mnogo, a ovo su njene tajne

1

Popularna glumica nije se mnogo promenila otkako se predstavila publici prvim ulogama, a ona objašnjava da nega kože za nju počinje iznutra.

Marisa Tomej na premijeri najnovijeg filma o Spajdermenu
Marisa Tomej na premijeri najnovijeg filma o Spajdermenufoto: Image Press Agency/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mlađa publika zna je kao Mej u "Spajdermenu", nešto stariji iz "Rvača", "Šta žene žele", "Novina", a oni koji su odrastali devedesetih pamte je iz "Čaplina", "Mog rođaka Vinija"...


Marisa Tomej prisutna je u Holivudu decenijama, a izgleda – gotovo identično.


Slavna glumica i oskarovka u decembru ove godine proslaviće 60. rođendan, a svaki put kada naiđete na podatak o njenim godinama, morate da zastanete na trenutak i zapitate se je li u pitanju greška.


Marisa ima poneku boru, ali je vrlo mladolika, a tajne svoje lepote ne krije.

 

Marisa Tomej na Filmskom festivalu u Berlinu
Marisa Tomej na Filmskom festivalu u Berlinufoto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Uvek sam se trudila da sve bude jednostavno – kaže glumica o svom načinu negovanja kože.

Kako je istakla, tokom odrastanja se interesovala za meditaciju i veruje da je to dovelo do toga da se brine o svom telu na najbolji mogući način.

 

Marisa Tomej negu kože počinje iznutra – u svakom trenutku pri ruci ima vodu, svakog jutra pije smuti od jabuke, kelja, đumbira, avokada, jagoda i borovnica.

Zatim pije hlorelu (Chlorella) ukoliko je pojela previše slatkog ili slanog ili je popila previše tečnosti, a potom i suplement vitamina D.


Imam veoma osetljivu kožu i osetljiv organizam, tako da kod mene deluju samo najčistiji sastojci – istakla je glumica za Vogue.


Kako se neguje Marisa Tomej?


To što je svetski poznata glumica ne znači da ona koristi samo najskuplje proizvode. Zapravo, jedan od omiljenih joj je tečnost za čišćenje kože koja košta svega 11 dolara u drogerijama, a njen ključni sastojak je niacinamid, koji štiti, zaceljuje i hidrira kožu.

 

Marisa Tomej negu kože počinje iznutra
Marisa Tomej negu kože počinje iznutrafoto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Nakon toga, koristi hidratantnu kremu, a potom i mešavinu organskog ulja semena šafranike, arganovog ulja i plavog vratića.


Kako je glumica istakla, ona ne sme da koristi jače hemikalije u nezi kože, poput snažnih pilinga.


Mojoj koži to ne prija – ističe ona i objašnjava da joj se lice upali i pocrveni ukoliko primeni bilo šta snažnije.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Dermatolog Lana Ćirković i psiholog Bojana Šlajmer o opasnosti novog beauty trenda

 

makonda-tracker