veličanstvena

Danas je zadovoljnija sobom nego ranije: 5 stvari zbog kojih Penelope Kruz pred 50. rođendan izgleda kao 90-ih

0

Popularna glumica na sceni je već decenijama, a kada pogledate njene stare filmove, osim poneke borice, nećete primetiti veću razliku

Penelope Kruz na premijeri filma 'Ferari' u Londonu
Penelope Kruz na premijeri filma "Ferari" u Londonufoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Španska glumica i oskarovka Penelope Kruz 28. aprila će proslaviti 50. rođendan, a tim povodom je dala intervju i fotografisala se za španskog izdanje modnog magazina Elle.


Jedna od najpoznatijih Špankinja sveta sumirala je svoju karijeru, pričala o tome kako se oseća danas, a sve su pratile fotografije koje svedoče o njenoj lepoti, po kojoj je nadaleko čuvena.


Penelope je za ovu priliku promenila više modnih izdanja, a najveći utisak ostavila je u korsetu od lateksa koji potpisuje francuski brend Mugler.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELLE España (@elle_spain)


Ako me pitate kakav je bio moj odnos sa samom sobom, danas ili kada sam imala 20 ili 30 godina, iskreno, više mi se dopada ovaj koji imam sada – istakla je glumica uz uzdah. – Zbog toga kako se osećam, a možda je bilo i trenutaka kada ne bih to rekla. Iako taj posao nije završen.


Ona je objasnila da je sazrevanje doživljavala postepeno, kao i spoznaja koliko je vremena prošlo.

Nije postojao neki poseban trenutak u kome sam osetila da starim, mislim da je to neprekidni proces. Svakog dana nastavljaš da se razvijaš i rasteš, ne mislim da će se bilo ko jednog dana probuditi i reći. "Okej, to je to, sve imam pod kontrolom, sada se osećam bezbedno". Ne. Čak još manje u mom poslu – naglasila je glumica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELLE España (@elle_spain)


Penelope zaista izgleda božanstveno na pragu 51. godine, a njeno lice je, budući da je rešila da stari prirodno, isto ono koje je osvojilo publiku i režisere. Uz poneku boru, koje se i očekuju u tim godinama, Peneleope Kruz i dalje je žena retke, vanserijske lepote, a ona nikada nije krila svoje tajne, pa smo ovim povom rešili da ih se prisetimo.

 

Penelope Kruz na dodeli Goja nagrada
Penelope Kruz na dodeli Goja nagradafoto: EPA-EFE/Mariscal

Tajne lepote Penelope Kruz

 

  • Ne jede šećer.


Snižen unos šećera, pored toga što je veoma značajan za zdravlje, može da učini čuda za vašu kožu, odavno je dokazala nauka. Kako Penelope objašnjava, ona se trudi da izbegava šećer i mlečne proizvode.


Jedem puno voća, povrća i kvalitetnih proteina. Sada pijem i galone vode, to ranije nisam radila – otkrila je u jednom intervjuu.

  • Koristi roler od žada.


Mnogo je polemike o tome imaju li roleri od žada bilo kakav efekat na kožu lica, ali Penelope kaže da joj je šminker Pablo Iglesijas predstavio ovaj proizvod i da joj je on pomogao da posvetli kožu, smanji otečenost i konturiše lice.

 

Penelope Kruz u Chanel haljini
Penelope Kruz u Chanel haljini foto: Robert Smith / INSTAR Images / Profimedia
  • Obavezno čisti lice pre spavanja.


Španska glumica nikada neće otići u krevet ako nije temeljno uklonila šminku i sve nečistoće i nanela hidratantnu kremu. Na taj način se iz pora uklanja prljavština, a kožda ostaje jedra i fleksibilna.


Uvek čistim i hidriram lice – napominje ona.

 

  • Neguje se i iznutra


Upotreba pravog proizvoda za negu veoma je važna, ali nema mladolike i lepe kože bez zdravog organizma, pa Penelope pazi šta jede.


Veoma sam strastvena u vezi sa zim. Zaista verujem da je istina da je vaš stomak drugi mozak – kaže španska glumica.

 

1 / 6 Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN
  • Redovno vežba


Fizička aktivnost je ključna za zdravlje i ima pozitivan efekat na kožu, a Penelope praktikuje bikram jogu, za koju kaže da joj je "potpuno promenila telo".

Bila sam mlitava, a sada sam puna energije. To je kao magija, ali magija koju morate da zaslužite – napominje Penelope.
 

*Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Tajne mladolikosti Breda Pita

 

makonda-tracker