protiv podočnjaka, otoka, umornog lica

Mnogi su sumnjičavi, ali ona kaže – DELUJE! Ovaj trik je jedna od tajni mladolikog izgleda Penelope Kruz sa 50 godina

0

Španska glumica čula je od svog dugogodišnjeg prijatelja i saradnika za alat za negu kože koji izaziva mnogo polemike i kaže: "Znate šta? Uspelo je!"

Penelope Kruz napunila je 28. aprila 50 godina
Penelope Kruz napunila je 28. aprila 50 godinafoto: Europa Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Španska glumica Penelope Kruz juče je proslavila 50. rođendan, a ona je jedna od slavnih žena za koje se često ističe da izgledaju daleko mlađe.


Ona bira da stari prirodno i ponosno nosi svoje bore, kojih, istini za volju, nema mnogo – oskarovka je posvećena nezi kože, pa uspeva da uspori normalan proces starenja.


Već smo pisali o svim tajnama lepote Penelope Kruz koje se tiču ishrane, vežbanja i načina života, a tada smo otkrili da je španska filmska diva pre izvesnog vremena počela da koristi proizvod na koji mnogi gledaju sumnjičavo.

Pablo Iglesijas, poznati španski frizer i šminker, godinama već brine o izgledu slavne glumice u najvažnijim prilikama – za snimanje editorijala i crveni tepih, pa i na setu, a jednom prilikom joj je predstavio popularni valjak od žada.

 


Moj šminker Pablo Iglesijas je na meni koristio roler od žada kad smo snimali poslednji film i – znate šta? – stvarno deluje! – rekla je Penelope jednom prilikom za Elle.


Šta je roler od žada?


Ovaj sve popularniji "alat za lepotu" uglavnom se preporučuje kao sredstvo za ublažavanje otoka na licu, ali se ne koristi samo zbog toga.


Uglavnom se dobija u kompletu s uljima za kožu za koja se tvrdi da posvetljuju i hidriraju lice ili pružaju neke druge blagodeti, ali je i predmet koji izaziva mnogo sumnjičavosti. 

1 / 6 Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Još uvek nijedna relevantna studija nije potvrdila da roler od žada zaista pravi neku značajnu razliku kada je reč o nezi kože, ali je reč o alatu koji primenjuju mnogi dermatolozi i estetičari, a influenserke se kunu u njega.

Masiranje rolerom od žada zasnovano je na principu limfne drenaže lica, koja ima svoja jasna pravila za bolji učinak, a ima za cilj da se poboljša dotok krvi i da koža deluje svežije, jedrije i odmornije. To možete raditi i prstima, ali mnogi tvrde da je još bolje ako imate ovaj valjak.

 

Roler od žada koristi se za masažu lica
Roler od žada koristi se za masažu licafoto: Anna Markina/Shutterstock

Dermatolozi kažu da se žad koristio u nezi lepote decenijama, a ponegde i mnogo duže – u više azijskih kultura smatra se tradicionalnim alatom za tretiranje lica vekovima. Pošto je žad poludragi kamen, smatra se da ima lekovita svojstva i da može da pruži dodatnu energiju koži, kao i da je održi mladolikom, za šta, doduše, još uvek čekamo potvrdui naučnih istraživanja.


On je hladan kada tek dođe u kontakt s kožom, a ovo hlađenje navodno smanjuje otoke upalu, dok se tkivo opušta, cirkulacija pojačava, koža omekšava, a napetost smanjuje.

 

Više stručnjaka veruje i da valjak od žada može da pomogne proizvodima da bolje prodru u kožu, odnosno da lice lakše prima proizvod, a on se bolje aktivira i apsorbuje.

 

Roler od žada koristi se za masažu lica i navodno smanjuje otoke, dovodeći do svežijeg izgleda kože
Roler od žada koristi se za masažu lica i navodno smanjuje otoke, dovodeći do svežijeg izgleda kožefoto: Prostock-studio/Shutterstock

Najčešći mit o roleru od žada


Dok sve ovo ima smisla, ali i dalje čekamo konačnu reč stručnjaka, svi su saglasni u jednom – valjak od žada vam neće preoblikovati lice. Iako neki influenseri na društvenim mrežama tvrde da su promenili oblik nosa, brade ili jagodica primenom ovog rolera, obučeni dermatolozi i estgetičari ističu da to jednostavno nije moguće.


Iako pojedini eksperti za negu kože ističu da može da ublaži otoke i učini da vam koža bude svežija, neće je zategnuti ako već imate bore, niti će vam izoštriti liniju vilice.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Trik za čišćenje lica kod kuće

 

makonda-tracker