hidrirano je ključno!

Treba vam nekoliko sekundi i NIKAD ga ne preskačite: Korak u rutini nege kože koji čini da izgledate mlađe i jedrije

0

Jedan proizvod nikada ne treba da preskačemo kada negujemo kožu, posebno pre nanošenja šminke

baviti se sobom i svojim izgledom ključno je tokom prirodnog procesa starenja
baviti se sobom i svojim izgledom ključno je tokom prirodnog procesa starenjafoto: Ground Picture/Shutterstock

Proces starenja je neminovan i donosi promene na koži, ne samo po pitanju teksture i pigmentacije, već i elastičnosti kože.

 

Dobar način da brinemo o njoj jeste praćenje kvalitetne rutine nege kože, a jedan proizvod je posebno važan.

 

Eksperti iz Roksi kozmetike delili su savete vezano za to kako je moguće izgledati mlađe, pa su tom prilikom objasnili da je od velike važnosti pružiti koži dovoljno vlažnosti, posebno pre nego što nanesemo šminku.

 

Za to je neophodno imati hidratantnu kremu.

 

Kako su rekli, nikako ne treba preskakati nanošenje hidratantne kreme, koja hidrira i navlažuje lice, pa se tako izbegavaju suvi pečati i predeli na koži.

 

Naime, ističe se da će se šminka zadržati duže na koži ako je na pravi način hidrirana, a nanošenje hidratantne kreme jeste jedan od načina da izgledate mlađe bez šminke. 

 

To je korak koji može da čini da koža izgleda bolje bez obzira na njen tip, a može trenutno učiniti linije i bore manje vidljivim; naravno, hidratantne kreme ne mogu da stopiraju bore, ali mogu da pomognu u borbi sa njima ako na vreme krenete sa pravilnom negom.

 

hidratantna krema je neophodan proizvod kada je u pitanju nega kože, posebno kod starijih dama
hidratantna krema je neophodan proizvod kada je u pitanju nega kože, posebno kod starijih damafoto: Profimedia / Anatolijs Jascuks / Panthermedia /

Stručnjaci iz Roksi kozmetike sugerišu da oni sa "zrelijom kožom" treba da koriste šminku na pravi način, da istaknu najbolje na svom licu, te da tako sakriju nepravilnosti, uz pravu tehniku i prave proizvode, piše Express

 

Iz Roksi kozmetike su objasnili da, kada osoba dođe do zrelijih godina, njihovo lice ne izgleda isto kao tinejdžersko, već stari, bora se, a samim tim, koža je mnogo suvlja. 

 

 

Mejk-ap proizvod koji su naveli kao važan jeste korektor, koji je odličan po pitanju skrivanja nepravilnosti do koži, ali samo kada se pravilno nanese, jer u suprotnost može da naglasi problem na koži, umesto da ga sakrije. Recimo, nanošenje previše korektora ispod oka akcentuje podočnjake umesto da ih učini manje vidljivima!

 

Bonus video

Greške koje čine da lice izgleda starije

 

makonda-tracker