korak po korak

Može da se radi bilo kad i bilo gde! Besplatan trik od 30 sekundi koji uklanja tamne kolutove ispod očiju

0

Limfna drenaža lica pokazala se kao vrlo efikasna u otklanjanju ovog problema, a njen ključni trik je pravilno izvedena masaža, koja poboljšava dotok krvi u predeo oko oka i čini da koža deluje svežije, jedrije i odmornije

foto: fizkes/Shutterstock
foto: fizkes/Shutterstock

Stres, manjak sna, sati provedeni ispred ekrana i mnogi drugi faktori dovode do toga da tamni kolutovi ispod očiju postanu neizbežan deo naših beauty muka.


Pored brojnih preparata koji se koriste u te svrhe, ono što većina stručnjaka preporučuje jeste pre svega masaža ovog osetljivog dela lica, zasnovana na teoriji limfne drenaže, koja se pokazala kao vrlo efikasna u tretiranju podočnjaka.

 

Najbolje od svega je to što vam za ovakvav "tretman" ne treba ni mnogo para ni mnogo vremena — takvu masažu moguće je izvesti kod kuće, za samo pola minuta!

 

Podočnjaci
foto: sruilk/Shutterstock
  • Nežno tapkajte kažiprstom i srednjim prstom po tamnim kolutovima ispod očiju, tako što ćete početi ispod unutrašnjeg ugla oka i ići polako prema spoljašnjem.
  • Kada dođete do spoljašnjeg ugla, pređite preko jagodica, pa nagore, do luka obrva i odatle tapkajte dalje malo ispod obrva, sve do korena nosa.
  • Napravite tri ovakva kruga kako biste poboljšali dotok krvi u ovo područje.
  • Potom srednjim prstima nešto snažnije pritisnite ispod početka obrva, u blizini korena nosa i pritiskajte nagore, pa nadole.
  • Zatim masirajte nežnim i kružnim pokretima slepoočnice.
  • Prve dve nedelje izvodite masažu svakodnevno po 10 minuta, a nakon toga svaki dan od tri do pet minuta.


Obratite pažnju na to da sve vreme budete vrlo nežni jer je koža izuzetno tanka i osetljiva u predelu oko očiju, a ovu masažu možete da izvodite u bilo koje doba dana, čak i kada ste našminkani.

 

 

makonda-tracker