poznaju se dugo

U kakvim su odnosima Penelope Kruz i Salma Hajek? Trenutak kada je Meksikanka izgubila kontrolu se prepričava godinama

0

Nakon što je čula da je njena koleginica iz Španije nominovana za Oskara, Salma Hajek nije mogla da sakrije reakciju

Penelope Kruz i Salma Hajek u filmu 'Odmetnice'
Penelope Kruz i Salma Hajek u filmu "Odmetnice"foto: Cineliz / Allpix Press / Profimedia

Španska glumica Penelope Kruz (48) i njena meksička koleginica Salma Hajek (56) najpoznatije su filmske zvezde sa španskog govornog područja.


One već decenijama spadaju u sam svetski krem u svojoj oblasti i obeležile su svojim talentom i lepotom neke od najuspešnijih holivudskih ostvarenja. Imale su priliku i da sarađuju, u filmu "Odmetnice" (Bandidas) iz 2006. godine, a mnoge interesuje u kakvim su one odnosima.


Malo je poznato da su se one zbližile mnogo pre nego što su imale priliku da se sretnu – dugo su samo pričale telefonom i tako upoznale jedna drugu onoliko koliko je moguće na ovakav način

 

Potom je Penelope dobila priliku da izgradi holivudsku karijeru, a kada je stigla u Los Anđeles, Salma ju je sačekala na aerodromu i priredila joj prijatno iznenađenje koje će Špankinja pamtiti dok je živa.

 

Došla sam da snimam film, samo s povratnom kartom i planom da ostanem dva meseca. Nisam poznavala nikoga – ispričala je Penelope u emisiji Elen Dedženeres. Kako istakla, čim je kročila na američko tlo, Salma Hajek joj je priskočila u pomoć.

 

Penelope Kruz i Salma Hajek su se zbližile i pre prvog susretea
Penelope Kruz i Salma Hajek su se zbližile i pre prvog susreteafoto: EPA/ARMANDO MOTA

Pokupila me je na aerodromu i rekla: "Ne ideš u hotel, dolaziš kod mene kući jer je ovo na početku teško i bićeš vrlo usamljena." Onda me je odvela u svoju kuću. Zbog toga smo danas kao sestre – otkrila je Penelope.


Kako je ispričala, u Salminoj velikoj losanđeleskoj vili se plašila da ostane sama, pa je prespavala u sobi svoje nove prijateljice.


Povrh svega, kaže mi da sam je usred noći uhvatila za ruku jer sam se plašila, ne znam, verovatno sam nešto sanjala – dodala je glumica.

 


Bilo mi je neverovatno to što se neko koga nisam znala, osim preko telefona, postarao da dođe po mene i nije me pustio da odem u hotel. Rekla mi je: "Želela ili ne, iako me ne znaš, ti ideš u moju kuću. Neću te ostaviti samu". Toliko je volim, od prvog dana je takva prema meni – ispričala je Penelope.

 

U godinama koje su usledile, Penelope Kruz i Salma Hajek postale su najbolje prijateljice, a na to ne utiče čak ni okean koji ih razdvaja jer španska glumica veći deo godine živi u Madridu.

 

Penelope Kruz i Salma Hajek uhvaćene tokom ćaskanja na dodeli Oskara
Penelope Kruz i Salma Hajek uhvaćene tokom ćaskanja na dodeli Oskara foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Njih dve jedna oo drugoj uvek govore lepo, ako se istovremeno nađu na nekom svečanom holivudskom događaju, obavezno će pozirati zagrljene, a čuven je trenutak kada je Penelope Kruz prisustvovala proglašenju nominovanih za Oskara 2007.

 

Stajala je mirno, kada je čula ime svoje drugarice radosno je rekla: "Da!", a potom nastavila mirno da stoji kao da se ništa nije desilo.

 

 

makonda-tracker