"kao iz luksuznog salona"

Košta 250 dinara, a tvrdi — ima isti učinak kao BOTOKS! Influenserka podelila svoj magičan trik za negu kože

0

Popularna influenserka podelila je svoju tajnu nege kože, za koju se kune da je naravila čuda za njeno lice

žene sve češće koriste vazelin kao prirodno sredstvo za negu kože
žene sve češće koriste vazelin kao prirodno sredstvo za negu kožefoto: ECOSY/Shutterstock

Poslednjih godina, vazelin je mnogima omiljeno sredstvo za negu kože.

 

Ne samo što je jeftin, pa se može kupiti za oko 250 dinara i manje, vazelin je jako učinkovit i sprečava gubitak vode, neophodne za elastičnost i hidriranost kože.

 

Vazelin predstavlja mešavinu mineralnih ulja i voskova, koji zajedno formiraju polučvrstu supstancu nalik na žele, a nije se puno menjao otkako je, u 19. veku, otkriven.

 

 

Ipak, morate biti na oprezu kada koristite vazelin, iako on ne iritira kožu.

Influenserka Kiša Ist, koja ima preko 70 hiljada Instagram pratilaca, podelila je preko nekoliko meseci svoje iskustvo sa vazelinkom.

 

 

Na TikToku se pojavio video-snimak na kome je ova influenserka objašnjavala kako je koristila vazelin i time, navodno, dovela kožu do savršenstva za svega nekoliko dana. Naravno, ovakve savete uvek prihvatajte s rezervom i najpre se konsultujte sa svojim dermatologom.

 

— Kad sam se ujutro probudila, bila sam u šoku, a moj suprug je poludeo. Prvi put kad sam stavila vazelin na lice, mislila sam da će mi koža ujutro biti užasna. Međutim, kada sam lice umila mlakom vodom, koža mi se učinila kao da sam izašla iz luksuznog salona — ispričala je ona.

 

vazelin je jefitno sredstvo koje je sve popularnije u nezi kože
vazelin je jefitno sredstvo koje je sve popularnije u nezi kožefoto: Bit Investment, Shutterstock

Vazelin se često koristi kao baza u kremama, balzamima i losionima, a opšta preporuka je da se koristi u večernjim satima. Nanošenje vazelina na lice, kako se navodi, umiruje suvu i ispucalu kožu i čini je mekom i hidriranom.

 

Bonus video

Vazelin za lice

 

makonda-tracker