KAO TINEJDŽERKA

34, 44 i nekako, ali 54 - ma nema šanse! Džej Lo proslavila rođendan i otkrila 6 trikova koji zaustavljaju STARENJE

0

Za nju je bukvalno stalo vreme

Džej Lo 6 trikova protiv starenja
Džej Lo 6 trikova protiv starenja foto: EPA / NINA PROMMER

Poznata glumica i pevačica Dženifer Lopez podigla je prašinu u medijims objavivši na društvenim mrežama najnovije fotografije i to samo u donjem vešu.

 

Ona je uoči svog 54. rođendana pozirala oskudno odevena i još jednom je pokazala zašto nosi titulu jedne od najzgodnijih žena na svetu.

 

Dženifer Lopez je još jednom svim pokazala da su godine samo broj. Rođena je 24. jula 1964. godine, i od malih nogu pokazivala je veliki talenat za sve izvođačke umetnosti.

 

Kako su godine prolazile, devojčica je postala tinejdžerka, a potom i spektakularna žena koja ima impresivan talenat za filmove, muziku, modeling.

 

U više navrata Dženifer Lopez je govorila o svom fizičkom izgledu i tvrdila je da nije radila nikakve estetske korekcije na svom licu. Ona kaže da je za njenu zategnutu kožu zaslužna dobra genetika, ali i zdrav način života, koji uključuje i svakodnevne treninge.

 

 

Ipak, mnoge žene znatiželjno isčekuju da im diva otrkije svoje tajne mladolikosti, a ovo su neke od njih.

 

6 trikova protiv starenja Dženifer Lopez koje i vi možete da koristite

 

1. Naspavajte se 


Put samoisceljenja Dženifer Lopez počeo je kada je shvatila da je lišena sna u kasnim dvadesetim.

 

Najvažniji deo zdravog života je zdrav i dovoljan san
Najvažniji deo zdravog života je zdrav i dovoljan san foto: Vadym Drobot / Alamy Archive: Alamy Profimedia

 

- Postojalo je vreme u mom životu kada sam spavala 3 do 5 sati noću. Bila sam na snimanju po ceo dan i u studiju cele noći i vikendom sam snimala spotove - rekala je Lopez za People.

 

Ali na kraju ju je sustiglo i imala je napad panike.

 

- Pitala sam doktora da li ću poludeti. On je rekao: 'Ne, nisi luda. Treba ti san... spavaj 7 do 9 sati noću, ne pij kofein i pobrini se da vežbaš ako ćeš da radiš ovoliko posla.

 

Od tada, Lopez se trudi da spava dovoljno uprkos njenom gustom rasporedu.

 

2. Jedite hranu koja sprečava starenje

 

Lopez veruje da lepota počinje iznutra. Prvo i osnovno je da pijete puno vode i sveže hrane sa puno voća i povrća, jer to utiče na kvalitet izgleda kože - podelila je ona svoju tajnu.

 

Hidratacija je pola zdravlja
Hidratacija je pola zdravlja foto: Kokulina/Shutterstock

 

Konzumiranje hrane bogate sastojcima protiv starenja (kao što su esencijalne masne kiseline i proteinski peptidi) može pomoći u sporijem starenja kože.

 

3. Izbegavajte pušenje i ograničite unos alkohola


Možda ćete povremeno videti J.Lo u gradu, ali nikada je nećete uhvatiti kako pije alkohol ili puši cigaretu.

 

- Ona ne pije, ne puši. Živi veoma zdravim životom - potvrdio je Lopezov bivši verenik Aleks Rodrigez za Harpers Bazaar 2018. godine.

 

Pušenje negativno utiče na telo na mnogo različitih načina - koža je jedan od njih. Pušenje cigareta može izazvati prevremeno starenje kože. Jedno istraživanje je pokazalo da su učesnici koji su pušili imali manje elastičnu kožu od nepušača.

 

Izbegavajte alkohol i cigarete
Izbegavajte alkohol i cigarete foto: Profimedia

 

4. Redovna higijena lica 


Pranje lica može pomoći u ukupnom izgledu vaše kože - samo se uverite da to radite na pravi način. Perite lice samo ujutru, uveče i nakon vežbanja (ili kad god se jako znojite).


Izbegavajte ribanje kože (ne koristite krpu, sunđer ili bilo šta drugo osim vrhova prstiju). Bez obzira koliko je J.Lo umorna, ona nikada ne zanemaruje svoju rutinu nege kože.

 

- Nikad ne idem u krevet a da ne skinem šminku, [i koristim] noćne kreme da održim svoju kožu hidratizovanom - otkrila je Lopez za People 2016.

 

Održavajte redovnu higijenu lica
Održavajte redovnu higijenu lica foto: Profimedia

 

5. Zaštitite svoju kožu od sunca


Višekratno izlaganje kože suncu može dovesti do prerane pojave bora, starenja kože, staračkih pega i povećanog rizika od raka kože.

 

Lopez je otkrila u intervjuu za People 2016. da se svakog dana oslanja na kremu za sunčanje kako bi zaštitila svoju kožu. Baš kao i Dženifer Lopez, trebalo bi da koristite kremu za sunčanje kad god ste napolju.

 

6. Koristite glikolnu kiselinu


Glikolna kiselina lako može da prodre u vašu kožu, ukloni mrtve ćelije kože i otkrije sloj nove i glatke kože. Ona smanjuje bore, ožiljke od akni i hiperpigmentaciju.

 

Kako Džej Lo izgleda u venčanici pogledajte u videu koji sledi:

 

Bonus video:

 

 

makonda-tracker