mladalački izgled

One odaju i godine i umor: 5 trikova uz koje ćete PRIRODNO zategnuti PREDEO OKO OČIJU

0

Kako starimo, primećujemo različite promene na licu. Ono što većinu ljudi opterećuje jeste koža lica i njen izgled, jer to je prvo što ostavlja utisak.
Niko od nas ne želi da izgleda umorno i neispavano, a oči su tu da odaju sve tajne. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ako želite da ostavite utisak mladolike i odmorne osobe, a ne želite da se podvrgnete različitim tretmanima, na vašu sreću, postoje prirodni načini kojima možete uticati na zatezanje kapaka.

 

  • 1. Miran san za dobro zdravlje

 

San je ono što uvek žrtvujemo i nikad ga nemamo dovoljno. Poradite na ovoj navici jer loš san se prvo odražava na licu.

 

1 / 1 Foto: Profimedia

 

  • 2. Belanca za spuštene kapke

 

Uzmite štapiće za uši. Jedan umočite u vodu i blagim trljanjem očistite predeo kapaka. Zatim razbijte jedno jaje, odvojite belance od žumanca. Nakon toga drugu stranu štapića stavite u žumance, dobro ga natopite i ona nanesite na kapak. Isto blago masirajte. Sačekajte dok se belance ne osuši i onda ga isperite toplom vodom. Ponavljajte ovaj proces jednom dnevno kako biste primetili efekat.

 

1 / 1 Foto: Shutterstock

 

  • 3. Čaj od kamilice za mladalački izgled

 

Stavite kesice u vrelu vodu, a zatim na 15 minuta u zamrzivač kako bi se aktivirali sastojci. Prislonite kesice na oči i držite tako petnaestak minuta. Čaj od kamilice smanjuje oticanje u predelu kapaka, a efekat je primetan posle nekoliko dana.

 

1 / 1 Foto: Profimedia

 

  • 4. Kolutići krastavca

 

Ovo je nešto što smo često viđali i na filmovima, posebno je zanimljivo deci. Držite kolutiće krastavca oko 15 minuta na očima i primetićete neverovatan osećaj svežine na vašem licu.

 

1 / 1 Foto: Promo

 

  • 5. Vežbe za podizanje kapaka

 

Za kraj, najmanje omiljena stavka: vežbanje. Vežbom možete zategnuti kožu lica ukoliko odvojite svakog dana po nekoliko minuta vremena.


Vežba koju možete praktikovati svakog dana a koja će sigurno pomoći zatezanju kože kapaka je sledeća: podignite obrve najviše što možete i širom otvorite oči. Držite tako odvorene oči trideset sekundi. Ponovite postupak pet puta.

 

1 / 1 Foto: Profimedia

 

Neki od razloga spuštenih kapaka su svakako neispavanost, loša ishrana i poremećen rad štitaste žlezde.

 

Bitno je imati na umu da je starenje prirodan proces i ne treba ga se stideti. Budite ponosne na svoje godine i svoj izgled!

 

 

makonda-tracker