male tajne

Nije samo njena ZDRAVA KOSA — već I TEN I KOŽA: Bjuti rutina Megan Markl koju može da sprovede u delo svaka od nas

5

Megan Markl ima jednostavne, a vrlo učinkovite (i prirodne!) trikove za sjajan izgled, negu kože i uvek blag, ali efektan mejkap.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl?

 

Ovo "pitanje", zapravo, stih pesme In corpore sano naše ovogodišnje predstavnice na Evroviziji, Ane Đurić Konstrakte, mnogima je na usnama dok pevuše hit koji je preplavio Evropu i Jutjub trending.

 

 

Konstrakta je izjavila da je namerno birala da pomene Megan pre nego njenu jetrvu Kejt ("kosa joj lepše izgleda"), ali nije samo kosa ta o kojoj Megan požrtvovano brine. Naprotiv, ona veliku pažnju posvećuje, kao i većina poznatih i nepoznatih žena, nezi svoje kože, a njome se posebno bavi otkako je postala vojvotkinja.

 

Ipak, tajna njene bjuti rutine uglavnom je u prirodnoj nezi.

 

1 / 9 Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

 

Kada je reč o njenoj koži, ona uvek sija „iznutra“. Kozmetičarka Nikola Jos ispričala je svojevremeno da vojvotkinja od Saseksa najviše voli jednostavnem „uradi sama“ maske. Ne samo što su jeftine, skoro pa besplatne, one su efikasne, učinkovite i prirodne.

 

Omiljeni recept za lepotu Megan Markl jeste da pomeša kokosovo ulje sa kurkumom, i to do konzistencije paste. Ova smesa posvetljuje kožu, ali joj daje i potreban sjaj.

 

Što se tiče pilinga, vojvotkinja voli smesu blendanog ovsa i meda.

 

pasta za zube, kokosovo ulje
foto: Shutterstock

Njen omiljeni proizvod, bez kog ne ide ni na jedno putovanje jeste bočica ulja čajnog drveta iz Australije!

 

Kako je sama Megan otkrila jednom prilikom, to je njen mali lek za sve: za posekotinu, bubuljice, ujed komaraca, bilo kakvu blažu upalu...

 

Praktično je, jeftino, a služi svrsi u raznovrsnim prilikama! Čajevac je i kod nas dosta popularan u nezi kože, a ako vam je prejak – pomešajte ga sa kremom za lice. Možete ga koristiti i u pripremi domaćeg šampona za masnu kosu.

 

Megan Markl
foto: Profimedia

Zaštitni mejkap znak Megan Markl jeste sjajna koža, a zahvaljujući njenom šminkeru Danijelu Martinu, znamo i kako to postiže!

 

Megan Markl najviše voli kremaste hajlajtere, koje nanosi na istaknute tačke lica.

 

Međutim, kada želi da eksperimentiše sa sjajem kože, preko praškastog hajlajtera nanese malo balzama za usne.

 

 

makonda-tracker