komforno & moderno

Kakve patike se nose ovog proleća i leta? 5 modela zbog kojih ćete biti ULTRATRENDI, uz maksimalnu udobnost

0

Ako želite da ostavite utisak i pokažete da zaista znate šta radite kada je u pitanju moda, odaberite nešto s ovog spiska

Glumica Meg Rajan kombinovala je crne patike sa suknjom i običnom majicom
Glumica Meg Rajan kombinovala je crne patike sa suknjom i običnom majicomfoto: Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kada je reč o modnim trendovima, postoje dve kategorije pomodnih talasa – ono što želimo da kupimo i probamo i ono sa čime imamo dugotrajnu vezu.


Ovaj drugi tip trenda je ono što, na kraju krajeva, oblikuje naš lični stil, a patike nesumnjivo spadaju tu jer udobnosti koju nam one pružaju često prilagođavamo ostatak kombinacije.

 

Srećom, proteklih godina patike idu uz gotovo sve, pa je utisak koji ostavljamo sve češće fe-no-me-na-lan!

S patikama je, za razliku od nekih drugih vrsta obuće i odeće, "igra na sigurno" jednostavna jer postoji mnogo klasičnih modela s kojima ne možete da pogrešite, ali uvek su tu, naravno, trendovi kojima ne možemo da odolimo.


Kada je u pitanju stil za 2024, možete očekivati da će se na patike preliti trendovi iz opšte mode – metalik detalji, barbiecore itd. Opcije su razne, brendova mnogo, a sada nećemo pričati o konkretnim modelima već o nekim opštim smernicama o tome šta treba da imate na umu kada birate patike za prolećnu i letnju sezonu ove godine.

 

  • Eko patike

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lily Collins (@lilyjcollins)


Ekološki pristup modi svakako nije novina u 2024, ali je nešto što se nastavlja, posebno zahvaljujući sve većem broju kuća koje se okreću eco-friendly tehnologiji i materijalima. Ove godine može se naći veliki broj modela patika od recikliranih tkanina, a osmišljeni su i novi načini da održivi materijali izgledaju moderno.

 

  • Patike koje se lako obuvaju i skidaju

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bzees (@bzees)


Krivili godine pandemije ili našu prolećnu lenjost, u svakom slučaju je udobnost i praktičnost i dalje jedan od vodećih faktora u svetu mode. Zato ne čudi što se nose slip-on patike, koje su vrlo zgodne za razne prilike.

  • Patike za trčanje

 

Udobne i trendi patike za trčanje
Udobne i trendi patike za trčanjefoto: fizkes/Shutterstock

Već nekoliko godina su popularni modeli dizajnirani specijalno za trčanje, a mogu se naći u neutralnim crnim i belim varijantama, kao i u jarkim ili čak dezeniranim modelima.

 

  • Džemper-patike

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Krush (@krushtherunway)


Modeli patika od pletenih materijala mogu se nositi samo u najtoplijim i suvim mesecima i teško im je odoleti, posebno u kombinaciji sa slamnatim tašnama i šeširima, končanim bluzama i nakitom i prirodnim materijalima.

 

 

Savršen su izbor za one koji vole da budu korak ispred!

 

  • Pink patike


Barbiecore trend, koji se pojavio u vreme snimanja filma "Barbi" Grete Gervig doživeo je svoj pik u julu 2023. nakon premijere ovog ostvarenja, a iako mu popularnost malo jenjava – on se i dalje ne predaje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ground Up (@groundupintl)

Sve nijanse ružičaste ostaju trendi i tokom proleća i leta 2024, naročito kada je reč o dizajnu patika, gde uspostavljaju savršen balans sportskog i girly stila.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Trik s pertlama na patikama

 

makonda-tracker