nabavite slične

Ovo su trenutno NAJPOPULARNIJE CIPELE NA SVETU: Udobnije od visokih štikli, a isto elegantne & čine da noge deluju duže

0

Ako pitate trendseterke na nedeljama mode proteklih mesec dana, jedan model nema konkurenciju u 2024. godini

Pradina revija na Nedelji mode u Milanu
Pradina revija na Nedelji mode u Milanufoto: Cinzia Camela / Zuma Press / Profimedia

Svake sezone pojavi se neki dizajnerski komad koji iznenada počnemo da viđamo na svim najbolje odevenim ženama sveta, a predviđa se da će 2024. to biti slučaj s jednim posebnim modelom obuće.


Proteklih dana smo na Nedelji mode u Parizu videli više influenserki upravo u njima, a u pitanju su cipele koje potpisuje modna kuća Prada – ali ne bilo kakve!


U pitanju su modeli s niskom, tzv. kitten štiklom, koji izazivaju podeljena mišljenja.

Najviše pažnje već godinu dana među Pradinim modelima privlače zatvorene cipele za mlade, bele boje, u stilu klasičnih salonki, ali s kratkom i punom potpeticom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prada (@prada)

Ipak, generalno su sve Pradine cipele s kitten štiklom u žiži ovih dana, pa ih najbolje odevene trendseterke nose i u raznim drugim bojama, u varijantama otvorene pete.

 

Zajedničko im je to što su često u pitanju modeli špicastog vrha, koji čine da noga deluje duže i dodaju otmenost modnoj kombinaciji.

 

Hejli Biber nosila je špicaste crvene cipele s niskom štiklom na Superboulu
Hejli Biber nosila je špicaste crvene cipele s niskom štiklom na Superboulufoto: The Daily Stardust/ CPR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Niske štikle su ponovo trendi


Kitten heel se definitivno vratila u modu, što pokazuje i to što je sve češće viđamo na poznatim ličnostima. Modni magazini, uključujući Vogue, pisali su da je niska štikla vrlo mudra investicija za 2024. godinu, a nedavno smo na njoj videli Hejli Biber na Superboulu.


U pitanju su štikle kakve su u prošlosti jedine postojale, važe za vrlo praktične.

 

Pradina revija na Nedelji mode u Milanu
Pradina revija na Nedelji mode u Milanufoto: Cinzia Camela / Zuma Press / Profimedia

Ako niste ljubitelj visokih potpetica ili ne umete da hodate na njima, kitten je daleko praktičnija, bez obzira na to jeste li u pokretu ili morate dugo da stojite na štiklama. Za razliku od potpuno ravne obuće, one nude malo visine, čime se kombinacija podiže na viši nivo, a zadržava se udobnost i daju dodatnu elegantnu notu.

 


Sjajno izgledaju u dnevnim kombinacijama, ako ih nosite na posao, sastanak, izlazak na kafu, a vrlo su pogodne za večernje izlaske i svečanije prilike jer su nešto formalnije. Ipak, daleko udobnije od klasičnih visokih štikli!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kupila patike preko interneta, pa se šokirala


 

makonda-tracker