za svaki dan

U Srbiji se prodaju već za 1.700 dinara! ČELSI ČIZME su večni jesenji trend, a u ovim kombinacijama izgledaju najbolje

0

Najudobnije jesenje čizme su, srećom, izuzetno šik, a mogu se naći po vrlo niskim cenama. Ali kako ih nositi tako da izgledate poput influenserki?

foto: Instagram, Tamara Dragičević
foto: Instagram, Tamara Dragičević

 

Čelsi čizme proteklih decenija uspele su da postanu deo klasične jesenje obuće, kako u ženskoj, tako i u muškoj modi.


U pitanju je uzak model do članaka koji ima umetnute elastične tkanine sa strane, a veruje se da su prve napravljene još u doba britanske kraljice Viktorije, kada je njen lični obućar Džozef Sparks dizajnirao udoban par obuće za svaki dan.


Kraljica u njima šeta svakodnedno, što je snažan dokaz vrednosti ovog izuma – zapisao je Sparks.

 

Kako su godine prolazile, ove čizme su se modifikovale, a danas je u ponudi veliki broj različitih varijanti – od mnogo materijala, u mnogo boja, s nižom ili višom potpeticom. Vrtoglavi uspon u svetu mode doživele su tokom pedesetih i šezdesetih u Velikoj Britaniji, a toliko su bile voljene u londonskom Čelsiju da su svoje novo ime dobile upravo po njemu.

 


Kako nositi čelsi čizme?


Mogućnosti su razne, u zavisnosti od prilike i konkretnog modela koji posedujete, a najefektnije će izgledati u ovim kombinacijama.

 

  • Uz kratku suknju

 

 

Dok duže suknje uglavnom najbolje izgledaju s kratkim čizmama, minići postižu sjajan efekat s bilo kojim tipom obuće. Ako želite da odišete vamp stilom, svakakom ćete odabrati visoke čizme preko kolena, ali spoj mini-suknje "gležnjača" uvek je dobar način da izgledate trendi u svakodnevnim situacijama.


Upravo taj efekat postići ćete kombinacijom kratke suknje i čelsi čizama, koje možete upotpuniti dugačkim strukiranim blejzerom ili trenč mantilom.

 

  • Uz stare, dobre farmerke

 

 

Svačija omiljena jesenja kombinacija bez sumnje su džins i kratke čizme, a čelsi model odlično se slaže sa skinny farmerkama podvrnutih nogavica.

 

Dodajte tome jesenju tanku parka jaknu i imate praktičan i udoban svakodnevni stil!

 

  • Uz maksi-haljinu

 

 

Zatvorena jesenja haljina dugih rukava najbolje izgleda ako se odlučite za model upečatljivog dezena – tufnast, kariran, s prugama... Sjajan način da pojačate utisak jeste da je kombinujete sa čelsi čizmama u približnoj nijansi, a naročito dobar utisak ostavlja dugačka haljina sa šlicem.

 

 

makonda-tracker