uvek šik

Kako nositi BALETANKE ove jeseni? Modne kombinacije kojima se influenserke vraćaju svakog septembra

0

Ideje za jesenje stajlinge sa svačijom omiljenom ravnom obućom

foto: Mariia Boiko/Shutterstock
foto: Mariia Boiko/Shutterstock

Baletanke – najjednostavniji i najjeftiniji način da izgledate elegantno, a da ne stojite satima na visokim štiklama! Čak i ako se obučete vrlo neformalno, one daju izvesnu notu otmenosti i izdužuju nogu, a najbolje od svega je što mogu da se nose od aprila do oktobra!


Iako su u raznim varijantama dostupne vekovima, u modu su u obliku koji danas znamo ušle sredinom 20 veka, kada je Italijanka s adresom u Francuskoj Ros Repeto dizajnirala prve baletanke.

 

Ona je prvi par ovakve obuće 1947. osmislila za svog sina Rolana, poznatog baletskog igrača i koreografa, a potom je u njenim baletankama viđena i legendarna glumica Brižit Bardo. I slavna Odri Hepbern nosila je u filmu "Smešno lice" 1957. godine baletanke, i to u moćnoj kombinaciji sa cigaret-pantalonama, što je odmah postavilo ove cipele kao neprolazni trend.


Tokom leta ih nosimo kako god poželimo, a ako pitate modne znalce – isto je i tokom jeseni! Ipak, ako vam nedostaje ideja, evo tri predloga.

 

  • Crno + statement

 


Ako baletanke ponesete sa crnom odevnom kombinacijom, sveden i efektan stil je zagarantovan. Crne pantalone i sako pouzdan su način da ostavite utisak, a ako tome dodate bluzu, košulju ili džemper upečatljivog dezena: prugastog, cvetnog, tufnastog, sjajan rezultat je neizbežan!

 

  • Džins + sako

 

 

Farmerke i baletanke su verovatno najčešći spoj, a najobičnija majica i sako uz to će izgledati fenomenalno. Crna ili bela majica uvek je dobar izbor, a to daje mogućnost da eksperimentišete s bojom blejzera. Mali savet: kombinujte ga s balentankama i efekat će biti moćan.

 

  • Mini-suknja + maksi-kaput

 

 

Spoj kratke suknje i dugačkog kaputa ili mantila uvek izgleda lepo, nosili čizme, patike ili baletanke. Dodajte tome jednobojnu majicu i aksesoare koji privlače pažnju i dobićete autfit u stilu najpopularnijih influenserki.

 

 

makonda-tracker