ne morate u šoping da biste dobili novi stajling

Čini da izgledate ŠIK bez trunke truda: Modno pravilo 2/3 je genijalan trik uz koji ćete uvek imati SUPERTRENDI stajling

0

Zahvaljujući modnim trikovima koji garantovano pale, uvek možete imati stajling koji je trendi, samo strateški birajte i kombinujte određene komade!

foto: indira's work/Shutterstock
foto: indira's work/Shutterstock

Gotovo svakoj ženi poznat je osećaj da nema šta da obuče, bez obzira na to koliko garderobe ima u svom ormaru! Često posežemo i za identičnim kombinacijama odeće, vraćamo se starim i proverenim modnim odabirima, poštujemo određene obrasce u odevanju... I zbog toga nam se zapravo i čini da nemamo šta da obučemo ili da stalno nosimo iste stvari.

 

Ponekad je dovoljno samo se okrenuti nekolicini modnih formula uz koje će svaka modna kombinacija biti supertrendi! Jedan od takvih trikova je i modno pravilo 2/3, koje čini da svaki stajling bude šik i bez mane...

 

Šta je pravilo 2/3?

 

Kada razmišljate o matematičkim trećinama kada je u pitanju moda, jednostavno zamislite da ste telo podelili na tri dela: od ramena do pupka, od pupka do kolena, od kolena do stopala.

 

Tajna efektnog i moćnog stajlinga glasi leži u tome da, pri biranju odevnih komada, odaberete jedan koji će pokriti dve trećine tela i ključnih strateških mesta. To može biti gornji deo tela, ali i donji: zavisi od vas!

 

Ovaj modni trik ima i odličnu caku da, u zavisnosti od toga koje dve trećine ste odabrali, vizuelno produžuje noge ili gornji deo tela. Samo odaberite na šta želite da obratite pažnju!

 

 

Naravno, možete birati bilo koji komad koji već imate u svom garderoberu. Ipak, ono što će se odlično uklopiti u formulu 2/3 jesu oversized modeli, modeli s visokim strukom, ali i ležerniji krojevi.

 

 

Možete birati duge pantalone s visokim strukomone su savršen primer za pravilo 2/3 jer čine da stajling bude elegantan, a naglašavaju vaše noge. Uz njih je idealno kombinovati kratke majice, bluze ili topove, kao i sakoe, ali i kraće džempere; ako nisu kraći, onda ih možete uvući u pantalone. Idealno je uklopiti i cipele s visokim potpeticama kad je obuća u pitanju!

 

 

 

Pletene haljine su jedan od najpraktičnijih komada koji se uklapaju u pravilo 2/3, a posebno su takvi modeli koji dosežu malo iznad kolena, pa se mogu kombinovati s čizmama do kolena...

 

 

 

makonda-tracker