dopada li vam se?

Birajte je za stajling, nameštaj ili aksesoar — i nećete pogrešiti: Kako se kombinuje najpopularnija boja 2022. godine?

0

Vodeći stručnjak u svetu boja Pantone još krajem prošle godine odabrao je spektakularnu nijansu koja će biti dominantna u svim sferama lepote, mode, enterijera i dizajna, a mnogi se pitaju koji je najbolji način da je uklope. Odgovor je jednostavan...

foto: Natali Skripnikova/Shutterstock
foto: Natali Skripnikova/Shutterstock

Američka kompanija Pantone, vodeći svetski autoritet kada je reč o bojama, i ove godine je predstavio boju koja će dominirati u svakoj sferi —  u pitanju je božanstvena nijansa Very Peri. Za razliku od prethodnih godina, kada su najpopularnije boje bile žuta Illuminating i siva Ultimate GrayVery Peri je nešto potpuno drugačije.

 

 

Kako su nam najavili iz ovog instituta, Very Peri je sasvim nova nijansa plave boje koja pokazuje "radostan stav i dinamiku koja podstiče kreativnost i maštovito izražavanje".

 

Hrabar i topao ton lavande je nova nijansa koju je Pantone razvio od nule! Podtonovi su ljubičasto-crveni, a najavljeno je da ova boja donosi radost kao najsrećnija i najtoplija od svih plavih nijansi.

 

Very peri
foto: KelenOlga/Shutterstock

Sada kad znate koja je to boja, postavlja se pitanje: da li se ovo odnosi samo na garderobu ili ne? Zapravo, Pantone predviđa dominnirajuće nijanse i u svetu odeće, ali i enterijera, dizajna, šminke... Zato definitivno nećete pogrešiti u koju god sferu odlučite da inkorporirate Very Peri nijansu.

 

Enterijer

 

Very Peri je sjajna nijansa koja privlači poglede. Najbolja preporuka je da to uradite tako što ćete jedan zid okrečiti u ovu boju ili akcenat staviti na nameštaj. Na primer, ako želite samo dašak nijanse Very Peri, birajte plave i lila detalje i grupišite ih zajedno, a onda dodajte i lavandu!

 

Jastučići u ovoj nijansi su odličan izbor, a uklapaju se s ljubičastim nijansama kako biste uneli živost u svoju spavaću ili dnevnu sobu.

 

Ako ne želite drastične promene, postoje razne boje s kojima možete uklopiti Very Peri nijansu... Ovo važi i za enterijer, ali i za vaš stajling!

 

 

  • Bela

 

Odaćete utisak svežine i čistoće; neka bela bude dominantna, a dodajte joj Very Peri u detaljima. Dobri su i romantični, floralni motivi, mekani materijali... 

 

  • Roze

 

 

Za nežniji utisak, uklopite ovu nijansu sa svetloroze bojom, a ako ne želite neutralnost, onda je pravi izbor jarkoružičasta!

 

  • Bež

 

Spoj ovih boja je perfektan balans, jer zajedno umiruju prostor, čine ga toplim, a donose svežinu.

 

  • Plava

 

Slično se sličnom raduje, a plava boja je baza Very Peri nijanse.

 

  • Narandžasta i žuta

 

 

Ovo je idealan spoj za ljubitelje hrabrih iskoraka! Unose živost, komplementarnost, a istovremeno se odlično suprotstavljaju jedna drugoj.

 

  • Siva

 

Detalji u Very Peri boji razbijaju svih 50 nijansi sive, a uz njih možete dodati i tamnoplavu.

 

  • Zelena

 

 

Zemljani tonovi unose posebnu toplinu, a ove dve kombinacije čine pravu harmoniju boja.

 

 

 

makonda-tracker