"kao pas i mačka"

5 zodijačkih kombinacija kojima ljubav u septembru neće cvetati: Pripadnike ovih znakova očekuju nesklad i tenzija

0

Septembar mesec donosi izazove za neke parove Zodijaka, jer astrološki uticaji neće biti u njihovom znaku kada je reč o ljubavnim odnosima.

Ovim parovima ljubav nije suđena
Ovim parovima ljubav nije suđenafoto: EPA-EFE/KIM LUDBROOK

Iako su možda privučeni jedno drugim, određeni parovi će se suočiti sa neskladom i nerazumevanjem, što može dovesti do tenzija u vezi.

 

Nesuglasice, različite potrebe i pogrešna komunikacija stajaće na putu harmoniji.

 

U nastavku otkrivamo pet zodijačkih kombinacija koje će u septembru imati najviše problema u zajedničkoj ljubavi.

 

1. Ovan i Rak

 

Lejdi Gaga i Tejlor Kini raskinuli su veridbu
Lejdi Gaga i Tejlor Kini raskinuli su veridbufoto: Javier Rojas / Zuma Press / Profimedia

Vatra i voda dva su elementa koja predstavljaju riskantnu kombinaciju, često oličenu u borbi za prevlast dveju suštih suprotnosti.

 

Ovan je impulsivan, žestoko nezavisan i večito u akciji, dok je Rak osetljiv, duboko emotivan i žudi za sigurnošću i naklonošću. Ove oštre razlike otežavaju im da pronađu zajednički jezik.

 

Ovnova smela i zahtevna priroda može brzo da savlada Raka, koji ima tendenciju da se povuče kada emocije preplave. Rakova potreba za bliskošću i emocionalnim uveravanjem može početi da guši Ovna, koji iznad svega ceni slobodu i nezavisnost.

 

Kako Rak postaje neraspoložen i povučeniji kao odgovor na vatreni temperament Ovna, Ovan može postati frustriran Rakovom privrženošću i promenama raspoloženja.

 

Ni jedni ni drugi verovatno neće uložiti napore koji su potrebni da premoste jaz između njihovih ličnosti.

 

Ovnovi, vođeni željom da krenu napred, mogu smatrati da je iscrpljujuće suočavanje sa Rakovom emocionalnom dubinom, dok se Rak oseća necenjenim i neshvaćenim zbog Ovnovog drskog pristupa.

 

Bez međusobnog razumevanja i kompromisa, ovo uparivanje može lako dovesti do emocionalne napetosti i frustracije.

 

2. Bik i Vodolija

 

Šer je Bik, a Soni Vodolija
Šer je Bik, a Soni Vodolijafoto: Universal Archive/Universal Images Group / Universal images group / Profimedia

Kada uparite prizemljenog Bika željnog stabilnosti sa slobodoumnom, nepredvidivom Vodolijom, ostaje vam izazovna dinamika koja se često oseća kao potezanje konopca između dva veoma različita sveta.

 

Bik, zemaljski znak, žudi za sigurnošću, rutinom i dubokom emocionalnom vezom, dok Vodolija, vazdušni znak, ceni nezavisnost, spontanost i intelektualnu slobodu.

 

Najveća prepreka za ovaj duo je njihova nesposobnost da istinski razumeju suštinske potrebe jedni drugih. Bikova tvrdoglava priroda može se sukobiti sa Vodolijinom željom za promenom i nepredvidljivošću, ostavljajući oboje da se osećaju nezadovoljno.

 

Bik koji traži emocionalnu sigurnost i doslednost, može se osećati zanemarenim zbog Vodolijinog udaljenog i odvojenog ponašanja. U međuvremenu, Vodolija koja napreduje u ličnoj slobodi i istraživanju, može se osećati zarobljeno Bikovom posesivnošću i potrebom za kontrolom.

 

Nepredvidivo ponašanje Vodolije i nevoljnost da se potpuno posveti mogu frustrirati Bika, dok bi Vodolija mogla da se oseća ugušena Bikovim insistiranjem na stabilnosti.

 

Bez dubokog nivoa kompromisa i razumevanja, ovo uparivanje može dovesti do frustracije, nerazumevanja i eventualnog slomljenog srca.

 

3. Blizanac i Škorpija

 

Grejs Keli i princ Renije od Monaka
Grejs Keli i princ Renije od Monakafoto: ourtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Uparivanje Blizanaca i Škorpije može se opisati kao veoma nestabilno, mešavina ličnosti koje su često u suprotnosti jedna sa drugom.

 

Društveni leptirići Blizanci uspevaju u dinamičnom okruženju, vole da se druže sa različitim ljudima i žude za mentalnom stimulacijom. Nasuprot tome, Škorpija je duboko privatna, intenzivna i traži duboke emocionalne veze u okruženju jedan na jedan.

 

Kontrast između njihovih društvenih stilova često dovodi do trvenja. Koketna i bezbrižna priroda Blizanaca može lako da izazove ljubomoru i posesivnost Škorpije.

 

Škorpija žudi za dubinom i lojalnošću, dok Blizanci preferiraju slobodu i bezbrižnost, što Škorpija može smatrati plitkim ili neposvećenim. Ova fundamentalna neusklađenost emocionalnih potreba stvara recept za napetost.

 

Intenzitet Škorpije može brzo da se oseti neodoljivim nezavisnim Blizancima, koji cene prostor i fleksibilnost u odnosima.

 

U međuvremenu, Škorpija može tumačiti potrebu Blizanaca za društvenom interakcijom kao nedostatak odanosti ili iskrenosti, što dodatno podstiče nesigurnost. Vremenom će ove suprotne potrebe verovatno zaoštriti odnos, što će dovesti do nesporazuma i bolova u srcu za oboje.

 

4. Lav i Jarac

 

Dejvid Bouvi i Iman
Dejvid Bouvi i Imanfoto: FRANCOIS XAVIER MARIT / AFP / Profimedia

Lav i Jarac su dva znaka koji životu – i ljubavi – pristupaju iz veoma različitih perspektiva. Lav poznat po veličanstvenim gestovima i ljubavi prema pažnji, uživa u divljenju, kako partnera tako i onih oko sebe.

 

Oni uživaju da su u centru pažnje i žude za naklonošću i pohvalom da bi se osećali cenjeno. Jarac je, međutim, rezervisaniji, praktičniji i teži da daje prednost poslu i ambicijama u odnosu na emocionalno iskazivanje naklonosti.

 

Ova fundamentalna razlika u načinu na koji izražavaju i traže ljubav može dovesti do tihe napetosti između njih dvoje.

 

Dok se Lav može osećati zanemareno ili necenjeno zbog Jarčeve usredsređenosti na karijeru i odgovornosti, Jarcu bi Lavova potreba za stalnom pažnjom mogla biti neozbiljna ili koja odvlači pažnju od važnijih ciljeva.

 

Pripadnici oba znaka mogu na kraju da se osećaju zanemareno, kao da veza ne ispunjava njihova individualna očekivanja.

 

Umesto da rešavaju svoje suprotne potrebe, oni bi mogli tiho da odu, osećajući da veza nije vredna borbe. Ono što je umesto toga moglo biti dinamično partnerstvo postaje propuštena prilika zbog nezadovoljenih emocionalnih potreba i nedostatka kompromisa.

 

5. Devica i Strelac

 

Bijonse i Džej Zi
Bijonse i Džej Zifoto: EPA / DAVID MAXWELL

Kažu da se suprotnosti privlače, ali kada je reč o Devici i Strelcu, ta stara izreka baš i ne stoji. Ova dva znaka se sukobljavaju na više nivoa, a njihovi suštinski različiti pristupi životu stvaraju napetost.

 

Devica, uvek perfekcionista, napreduje u strukturi, redu i pažljivom planiranju. Oni cene stabilnost i praktičnost, posebno u odnosima.

 

Strelac je, s druge strane, oličenje spontanosti, slobode i avanture. Oni odbacuju krute rasporede i radije idu kuda ih vetar nosi, odupirući se svemu što liči na zatvaranje - uključujući posvećenost.

 

U ljubavi ova razlika postaje još izraženija. Devica traži utemeljeno, stabilno partnerstvo, dok Strelac žudi za uzbuđenjem i odbija da bude vezan.

 

Bez obzira koliko truda ulože da bi stvari funkcionisale, boriće se da vide život iz perspektive jedni drugih. Devica može postati frustrirana Strelčevim nedostatkom doslednosti, dok bi Strelac mogao da se oseća ugušeno Devičinom potrebom za redom.

 

Bez zajedničkog osnova, veza će verovatno biti ispunjena frustracijom, ostavljajući obe strane da se osećaju neshvaćeno.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Najgore horoskopske kombinacije

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker