astro

Splet 5 retrogradnih planeta promeniće vam život iz korena: Evo kako će uticati na svih 12 znakova Zodijaka

0

Zanimljiva pojava trenutno se odvija u sferi astrologije.

Trenutno se 5 planeta nalazi u retrogradnom hodu
Trenutno se 5 planeta nalazi u retrogradnom hodufoto: Ezume Images/Shutterstock

Trenutno se nalazimo u periodu kada čak pet planeta prolazi kroz retrogradni hod – Saturn, Hiron, Neptun, Uran i Pluton.

 

Ovaj astrološki fenomen donosi specifične energije koje utiču na sve znakove Zodijaka, pozivajući nas da preispitamo svoje postupke, emocije i smer u kojem se krećemo.

 

Retrogradni hod planeta često simbolizuje usporavanje i introspekciju, a svaka od ovih planeta donosi svoju jedinstvenu lekciju.

 

Saturn, planeta discipline i odgovornosti, poziva nas da preispitamo svoja pravila, granice i dugoročne ciljeve. Retrogradni Saturn može nas naterati da se suočimo sa izazovima u vezi sa karijerom, autoritetom i odgovornošću, podstičući nas da preispitamo svoju izdržljivost.

 

Hiron, koji simbolizuje rane i isceljenje, u retrogradnom hodu otvara stare emotivne rane kako bi nas podstakao na proces dubokog isceljenja. Ovo je vreme za suočavanje sa bolom iz prošlosti i pronalaženje načina da ga transformišemo u mudrost.

 

Neptun, planeta snova, iluzija i duhovnosti, u retrogradnoj fazi ruši zablude, otkriva iluzije i pomaže nam da vidimo stvari onakve kakve jesu. Ovaj period može doneti duhovna buđenja ili osećaj zbunjenosti, ali nas poziva da pronađemo istinu ispod površine.

 

Velike promene očekuju svih 12 znakova Zodijaka
Velike promene očekuju svih 12 znakova Zodijakafoto: iredman/Shutterstock

Uran, planeta iznenadnih promena i slobode, u retrogradnom hodu podstiče unutrašnju revoluciju. Možemo osetiti potrebu za oslobađanjem od starih obrazaca i strahova, kao i želju za promenom, ali na suptilniji, introspektivni način.

 

Pluton, planeta transformacije i regeneracije, duboko utiče na našu podsvest tokom retrogradnog kretanja. Ovo je period kada prolazimo kroz unutrašnje promene i "smrt" starih obrazaca kako bismo napravili mesto za nove početke.

 

Kako utiču na znakove zodijaka:

 

Ovan – Retrogradni Uran i Pluton donose izazove u ličnom rastu i karijeri. Ovo je vreme za redefinisanje vaših ciljeva i načina na koji postižete slobodu.

 

Bik – Uran traži promene u svakodnevnoj rutini, dok Pluton otvara pitanja vezana za filozofiju života i verovanja.

 

Blizanci – Hiron i Neptun deluju na vaše odnose s drugima i karijeru. Potrebno je da nađete ravnotežu između duhovnog i materijalnog.

 

Koje znakove očekuje period balansa i mira?
Koje znakove očekuje period balansa i mira?foto: Shutterstock / Dragana Gordic

Rak – Saturn donosi introspektivne izazove u vezi sa vašim osećajem odgovornosti prema porodici i domu, dok Hiron traži isceljenje starih rana.

 

Lav – Uran menja vaš pogled na karijeru i životne ambicije, a Saturn vas suočava sa vašim obavezama u odnosima.

 

Devica – Retrogradni Neptun i Hiron utiču na partnerske odnose i emotivna isceljenja. Potrebna je introspekcija kako biste očistili emotivnu prtljagu.

 

Vaga – Saturn i Uran izazivaju promene u vašem svakodnevnom životu, zahtevajući bolju organizaciju i prilagođavanje nepredviđenim okolnostima.

 

Škorpija – Pluton vas vodi kroz duboke transformacije, dok Hiron osvetljava emotivne rane koje je potrebno isceliti.

 

Za neke će ovaj period značiti isceljenje starih rana
Za neke će ovaj period značiti isceljenje starih ranafoto: Shutterstock / Olha Nosova

Strelac – Retrogradni Uran i Saturn pozivaju na promene u porodičnim i poslovnim pitanjima. Potrebno je da se suočite sa dugoročnim ciljevima.

 

Jarac – Vaša vladajuća planeta Saturn, traži ozbiljan pregled vaših ličnih granica, dok Uran poziva na promene u ličnom izrazu.

 

Vodolija – Uran i Saturn donose unutrašnje promene i preispitivanje vaših planova i načina na koji izražavate svoju slobodu.

 

Ribe – Neptun i Hiron utiču na vašu duhovnost i emotivna isceljenja, pozivajući vas da se suočite sa iluzijama i prošlim bolovima.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Najgore horoskopske kombinacije

 

makonda-tracker