Parče čoko moko torte uz kafu postaće jednostavan, a tako potreban vid uživanja.
Torte ne moraju da budu uvek pripremane po nekoliko sati, sa pečenim korama i mućenjem mnogobrojnim filovima da bi bile lepe i ukusne.
Nekad su najjednostavnije stvari i najbolje, a za danas smo vam pripremili recept za upravo takvu poslasciu.
Kremasta i sočna čoko moko torta sa gotovim čokoladnim korama uspeva i početnicama u kuhinji koje je verovatno najviše i vole.
Torta će biti gotova za tili čas, a verovatno ćete poželeti da se pripremili duplu meru jer će brzo nestati.
Ukus je neponovljiv, a topi se u ustima: ma, potpun ugođaj.
Sastojci:
- 1 pakovanje kupovnih tamnih kora
- 400 gr kisele pavlake
- 200 gr šećera u prahu
- 300 gr mlevenog keksa
- 500 gr šlaga
- 6 dl kisele vode
- 7,5 dl čokoladnog mleka
Priprema:
Napravite fil tako što ćete umutiti kiselu pavlaku i šećer, a potom dodati mleveni keks i sve dobro izmešati.
Nakon toga umutite šlag sa kiselom vodom.
Stavite u kalup za tortu jednu koru, pa prelijte sa 2, 5 dl čokoladnog mleka, potom stavite fil sa mlevenim keksom, pa preko šlag.
Ponovite postupak dok ne utrošite materijal, a poslednji sloj treba da bude šlag.
Najbolje je da ostavite tortu u frižideru nekoliko sati pre nego što poslužite.
Uživajte, prijatno!
BONUS VIDEO
ĆERKA ANE NIKOLIĆ PROSLAVILA 4. ROĐENDAN! Pevačica naslednici priredila PRAVU BAJKU, torta na 3 sprata, a ona kao PRINCEZA! VIDEO