Čuvena krembo torta je pravi letnji hit jer lagana, osvežavajuća i jednostavna za pripremu! S tri neodoljiva sloja i bez potrebe za pečenjem, idealna je za vrele letnje dane kada želite brz, a efektan dezert.
Poslastice za koje se ne peče kora uvek su dobrodošle u letnjim mesecima, a one čiju osnovu čini mleveni keks uvek su pouzdane i garantuju brzu i jednostavnu pripremu.
Upravo je takav dezert popularna krembo torta, koja ima tri sloja i ne zna se koji je od kog lepši! Koru čini mešavina keksa, slatke pavlake i čokolade, fil miluje nepca svojom laganom teksturom i mlečnim ukusom, dok se preko svega nalazi čokoladni ganaš.
Sastojci:
Za koru
- 375 g keksa po izboru
- 200 g crne čokolade
- 200 ml slatke pavlake
Za fil
- 500 ml slatke pavlake
- 80 g praha za puding od vanile
- 2-3 kašike šećera
Za preliv
- 100 g crne čokolade
- 125 ml slatke pavlake
- ulje po želji
Priprema
- Za koru. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa to mešajte s mlevenim keksom dok ne dobijete kompaktnu smesu. Utisnite je u dno kalupa za tortu.
- Za fil. Umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte prah za puding i šećer i mutite još malo, dok se ne zgusne. Nanesite taj fil na koru, pa poravnajte i stavite u frižider na najmanje 15 minuta.
- Za ganaš. U međuvremenu otopite na šporetu čokoladu sa slatkom pavlakom i po želji dodajte malo ulja, pa sve lepo promešajte i time prelijte tortu, pa vratite u frižider da se stegne.
Korak po korak priprema krembo torte
BONUS VIDEO
Slatko od slanine
( Glossy, T.S.R. )




