čik joj odolite

Krembo keks torta je najkremastiji letnji slatkiš: Kora se ne peče, a lagani fil miluje nepca

0

Čuvena krembo torta je pravi letnji hit jer lagana, osvežavajuća i jednostavna za pripremu! S tri neodoljiva sloja i bez potrebe za pečenjem, idealna je za vrele letnje dane kada želite brz, a efektan dezert.

Krembo torta s korom od čokolade
Krembo torta s korom od čokoladefoto: SharetheCook/YouTube Screenshot

Poslastice za koje se ne peče kora uvek su dobrodošle u letnjim mesecima, a one čiju osnovu čini mleveni keks uvek su pouzdane i garantuju brzu i jednostavnu pripremu.


Upravo je takav dezert popularna krembo torta, koja ima tri sloja i ne zna se koji je od kog lepši! Koru čini mešavina keksa, slatke pavlake i čokolade, fil miluje nepca svojom laganom teksturom i mlečnim ukusom, dok se preko svega nalazi čokoladni ganaš.

 

Sastojci:


Za koru

  • 375 g keksa po izboru
  • 200 g crne čokolade
  • 200 ml slatke pavlake


Za fil

  • 500 ml slatke pavlake
  • 80 g praha za puding od vanile
  • 2-3 kašike šećera


Za preliv

  • 100 g crne čokolade
  • 125 ml slatke pavlake
  • ulje po želji

 

Krembo keks torta
Krembo keks torta foto: SharetheCook/YouTube Screenshot

Priprema

  1. Za koru. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa to mešajte s mlevenim keksom dok ne dobijete kompaktnu smesu. Utisnite je u dno kalupa za tortu.
  2. Za fil. Umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte prah za puding i šećer i mutite još malo, dok se ne zgusne. Nanesite taj fil na koru, pa poravnajte i stavite u frižider na najmanje 15 minuta.
  3. Za ganaš. U međuvremenu otopite na šporetu čokoladu sa slatkom pavlakom i po želji dodajte malo ulja, pa sve lepo promešajte i time prelijte tortu, pa vratite u frižider da se stegne.

Korak po korak priprema krembo torte

BONUS VIDEO

Slatko od slanine

 

makonda-tracker