letnja fantazija

Kremasti slatkiš koji se topi u ustima! Recept za jednostavnu tortu sa kajsijama i belom čokoladom koju ćete obožavati

0

Savršen spoj kajsija i bele čokolade za letnju rapsodiju.

Torta sa kajsijama i belom čokoladom postaće vaša omiljena letnja poslastica
Torta sa kajsijama i belom čokoladom postaće vaša omiljena letnja poslasticafoto: Printscreen/Youtube/Easy Quick Recipes

Leto je idealno vreme kada možemo da uživamo u najrazličitijim voćnim kolačima i tortama, budući da je izbora mnogo.

 

Ako volite breskve, onda vam preporučujemo da isprobate recept za tortu od 5 sastojaka koja se brzo pravi, ali ukoliko više volite kajsije, onda imamo savršen recept za vas.

 

Ova kremasta torta se veoma lako sprema, sve sastojke pomešate u činiji i izručite da se peče. 

 

Ganaž od bele čokolade u kombinaciji sa džemom od kajsije koji se maže preko biskvita je savršen miks ukusa koji se topi u ustima.

 

 

Sastojci:

 

  • 100 gr kajsija (suvih ili svežih)
  • 200 gr brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 150 gr šećera
  • 150 gr maslaca
  • 3 jaja
  • 1 kašičica ekstrakta od vanile
  • 60 ml mleka

 

Za sirup od limuna i šećera

 

  • sok od 1 limuna
  • 60 ml tople vode
  • 50 gr šećera

 

Za ganaš:

 

  • 300 gr bele čokolade
  • 180 ml slatke pavlake
  • 2, 3 kašike džema od kajsije

 

Za dekoraciju:

 

  • rendana bela čokolada

 

Priprema:

 

Pomešajte sve sastojke (osim komadića kajsije) u jednu činiju. Mutite na niskoj brzini oko jedan minut, a između mešajte.

 

Dodajte komadiće kajsije. Sve izručite u pleh dimenzija 20*20 cm.

 

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Ostavite da se ohladi.

 

Napravite ganaš tako što ćete zagrejati čokoladu i slatku pavlaku. Kada se istopi i dobro sjedini, dodajte džem od kajsija i dobro promešajte.

 

Ostavite da se stegne u frižideru oko pola sata. Potom ga mutite još minut, dva.

 

Presecite tortu na pola, pa prelijte prvo sirupom od limuna, a potom premažite polovinu ganaža.


Stavite i drugu polovinu torte, pa ponovite postupak. Prelijte sirupom od limuna, pa dodajte ostatak ganaža.


Ukrasite rendanom čokoladom po izboru. I uživajte.

 

Detaljan postupak pravljenja kremaste torte sa kajsijama pogledajte u videu:

BONUS VIDEO

 

DA LI ZNATE ŠTA SU POPECI? Specijalitet koji će svi ukućani voleti, RECEPT NIKADA LAKŠI: Porodica kuvanjem zaradila 10.000 dinara

 

makonda-tracker