Umutite šlag, potom brzi fil, pa sve namažete na gotove kore i eto neodoljive torte koju možete služiti danima.
Ukoliko volite torte s klasičnim korama od biskvita, a ne provodi vam se vreme pored rerne, kupovne kore su odlična alternativa.
Fenomenalnog ukusa i vrlo praktične, one nam štede vreme i energiju, a rezultat je u svakom slučaju fantastičan. Samo umutite, slažete i mažete i sve je gotovo vrlo brzo.
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovih (čokoladnih) kora za tortu
- 600 g mlevenog keksa
- 600 ml kisele vode
- 330 šećera u prahu
- 750 g šlaga
- čokoladno mleko po potrebi
- 1 kg kisele pavlake
Priprema
- Umutite šlag iz kesice s kiselom vodom ne bude čvrst.
- Odvojeno umutite kiselu pavlaku i šećer u prahu, pa toj smesi dodajte mleveni keks i 8-10 kašika umućenog šlaga, pa mešajte dok se ne sjedini.
- Izvadite gotove kore za tortu, pa ih nakvasite čokoladnim mlekom i postavite prvu na tacnu. Namažite na nju fil od pavlake i mlevenog keksa, pa preko toga nanesite red šlaga i preklopite sledećom nakvašenom korom. Ređajte tako dok ne potrošite materijal.
- Ukrasite po želji: ostacima šlaga, čokoladnim ili šarenim mrvicama ili čokoladnom glazurom.
Ostavite da odstoji u frižideru najmanje četiri sata, idealno preko noći.
BONUS VIDEO
Draga Mašin donela prvi recept za slatko
( Glossy, T.S.R. )



