tako slasna

Mokra keks torta gotova za samo 15 minuta: Pravi se od gotovih kora, supersočna je i po ukusu čokoholičara

0

Umutite šlag, potom brzi fil, pa sve namažete na gotove kore i eto neodoljive torte koju možete služiti danima.

Kremasta torta od gotovih kora
Kremasta torta od gotovih korafoto: Zaretska Olga/Shutterstock

Ukoliko volite torte s klasičnim korama od biskvita, a ne provodi vam se vreme pored rerne, kupovne kore su odlična alternativa.


Fenomenalnog ukusa i vrlo praktične, one nam štede vreme i energiju, a rezultat je u svakom slučaju fantastičan. Samo umutite, slažete i mažete i sve je gotovo vrlo brzo.


Sastojci:

 

  • 1 pakovanje gotovih (čokoladnih) kora za tortu
  • 600 g mlevenog keksa
  • 600 ml kisele vode
  • 330 šećera u prahu
  • 750 g šlaga
  • čokoladno mleko po potrebi
  • 1 kg kisele pavlake


Priprema

  1. Umutite šlag iz kesice s kiselom vodom ne bude čvrst.
  2. Odvojeno umutite kiselu pavlaku i šećer u prahu, pa toj smesi dodajte mleveni keks i 8-10 kašika umućenog šlaga, pa mešajte dok se ne sjedini.
  3. Izvadite gotove kore za tortu, pa ih nakvasite čokoladnim mlekom i postavite prvu na tacnu. Namažite na nju fil od pavlake i mlevenog keksa, pa preko toga nanesite red šlaga i preklopite sledećom nakvašenom korom. Ređajte tako dok ne potrošite materijal.
  4. Ukrasite po želji: ostacima šlaga, čokoladnim ili šarenim mrvicama ili čokoladnom glazurom.

Ostavite da odstoji u frižideru najmanje četiri sata, idealno preko noći.


BONUS VIDEO

Draga Mašin donela prvi recept za slatko

 

makonda-tracker