Poslastica se veoma brzo sprema i miluje nepce.
Novi toplotni talas koji je zadesio našu zemlju nikako ne ide na ruku domaćicama koje vole da pripremaju omiljene poslastice za svoju porodicu.
Ipak, budući da je napolju veoma toplo, najbolje ćemo se zasladiti, a i osvežiti sladoled-tortama, koje se po nepisanom pravilu veoma brzo prave, a koje ukusom nimalo ne zaostaju za slatkišima čija priprema traje mnogo duže.
Sastojci:
- 300 gr keksa
- 500 ml slatke pavlake
- 100 gr šećera u prahu
- 300 ml kisele pavlake
- 2 kesice želatina + 50 ml vode
- 350 gr sezonskog voća
- 2 kašike šećera
Za glazuru:
- 100 gr čokolade
- 3 kašike mleka
- 50 gr maslaca
Priprema:
Umutite slatku pavlaku, a potom dodajte šećer u prahu i kiselu pavlaku. Nakon što sve dobro umutite, dodajte polovinu rastopljenog želatina.
U drugoj činiji, izmešajte voće sa šaćerom, pa mu dodajte drugu polovinu rastopljenog želatina.
U kalup stavite sloj fila sa slatkom pavlakom, zatim dodajte red keksa, pa preko voćni fil i tako ređajte sve dok ne potrošite sav materijal.
Poslednji sloj bi trebalo da bude beli.
Tortu ostavite u frižider da se dobro stegne, pa skinite obruč sa kalupa i prevrnite tortu na tacnu.
Napravite glazuru tako što ćete rastopiti maslac, pa dodati mleko i čokoladu.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima
BONUS VIDEO
OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime





