Jednostavan slatkiš za čiju vam pripremu ne treba mnogo vremena.
Leto je period godine u kojem možemo da uživamo u različitim i sočnim vrstama voća, a jedno od omiljenih su svakako breskve.
One su slasne i kada se jedu sveže, ali odlično idu i kao deo voćnih kolača i torti.
Jedan od takvih slatkiša vam predstavljamo danas. Za njegovu pripremu vam je potrebno samo nekoliko sastojaka, a kremasti ukus je prava čarolija.
Sastojci:
- 200 gr piškota
- 200 gr mleka
- 500 ml slatke pavlake
- 100 gr šećera u prahu
- 200 gr breskvi + 300 gr breskvi za dekoraciju
- 250 ml hladne vode
- 15 gr želatina
Priprema:
Umočite piškote u mleko i ređajte u činiju dimenzija 25*30 cm.
Potom umutite slatku pavlaku i šećer, pa onda dodajte i isečene breskve u fil. Promešajte.
Stavite fil preko piškota, pa potom preko njega i red seckanih breskvi.
Pomešajte vodu i želatin i ostavite 10 minuta da nabubri, a potom zagrejte u mikrotalasnoj na dva minuta i prelijte preko torte.
Spremnu tortu ostavite u frižideru da se stegne tri sata i potom uživajte u njenom ukusu.
BONUS VIDEO
NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!





