njami

Spoj piškota i breskvi za osvežavajuće zadovoljstvo: Kremasta torta bez pečenja od 5 sastojaka budi sva čula

0

Jednostavan slatkiš za čiju vam pripremu ne treba mnogo vremena.

Voćne torte su pravi izbor tokom toplih letnjih meseci
Voćne torte su pravi izbor tokom toplih letnjih mesecifoto: Youtube/Printscreen/Cookrate - Cakes

Leto je period godine u kojem možemo da uživamo u različitim i sočnim vrstama voća, a jedno od omiljenih su svakako breskve.

 

One su slasne i kada se jedu sveže, ali odlično idu i kao deo voćnih kolača i torti.

 

Jedan od takvih slatkiša vam predstavljamo danas. Za njegovu pripremu vam je potrebno samo nekoliko sastojaka, a kremasti ukus je prava čarolija.

 

Sastojci:


 

  • 200 gr piškota
  • 200 gr mleka
  • 500 ml slatke pavlake
  • 100 gr šećera u prahu
  • 200 gr breskvi + 300 gr breskvi za dekoraciju
  • 250 ml hladne vode
  • 15 gr želatina


Priprema:

 

Umočite piškote u mleko i ređajte u činiju dimenzija 25*30 cm.

 

Potom umutite slatku pavlaku i šećer, pa onda dodajte i isečene breskve u fil. Promešajte.

 

Stavite fil preko piškota, pa potom preko njega i red seckanih breskvi.


Pomešajte vodu i želatin i ostavite 10 minuta da nabubri, a potom zagrejte u mikrotalasnoj na dva minuta i prelijte preko torte.

 

Spremnu tortu ostavite u frižideru da se stegne tri sata i potom uživajte u njenom ukusu.

 

BONUS VIDEO

 

NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!

 

makonda-tracker