i udobne i neodoljive

Idu uz farmerke, suknje, helanke... 5 modela patika uz koje ćete ove jeseni biti najtrendi u svakom društvu

Kakve patike će najbolje odevene devojke na svetu nositi narednih meseci? Sudeći po street style izdanjima influenserki pred revije na ovogodišnjim nedeljama mode i stilu poznatih ličnosti, pet vrsta se posebno izdvaja.

Patike za trčanje s masivnim i neobičnim đonom u kombinaciji sa suknjomfoto: andersphoto/Shutterstock.com

Trendove obično delimo na one koje probamo tokom sezone i ubrzo se oprostimo od njih i one koji se zadržavaju i definitino ulaze u naš uobičajeni stil, a većina modela patika koji će biti popularni ove jeseni spadaju u drugu kategoriju.


Da, oni deluju sveže, neuobičajeno i drugačije od onoga što smo nosili do sada, ali su uz to funkcionalni, oslonjeni na klasiku i udobni. Šta nam više treba da nas očaraju i poželimo da ih nosimo baš svake jesenje sezone?


Naravno, odabir pravih patika nije jednostavan i sitan zadatak jer je uglavnom reč o obući koju nosimo najčešće ili kada želimo da nam bude najprijatnije, a bilo koje s ovog spiska će biti trendi i pružiti vam baš taj osećaj.

  • Metalik patike

Trend metalik odeće, obuće i detalja obično se u hladnijim mesecima vraća i sve je zastupljeniji kako se bližimo Novoj godini i sezoni prazničnih žurki, a ako odaberete patike s metalik sjajem možete biti sigurni da će vaš stajling izgledati upečatljivo, zabavno i šik. Čak i ako nosite samo trenerku ili farmerke, a da ne pričamo o kombinaciji s jesenjom midi-suknjom!

 

  • Patike masivnog đona


Tzv. chunky patike, odnosno masivni modeli ojačanog đona i dizajna, već nekoliko sezona su bez premca kada je reč o popularnosti, a ni jesen 2024. neće biti izuzetak! Uz to su vrlo udobne!

 

  • Patike rasparenih pertli

 

Influenserka Maša Lovanova pred reviju modne kuće Miu Miu u martu 2024.foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Različite pertle na patikama su odlična prilika za statement detalje u 2024. godini! Umesto da samo izvadite patike iz kutije i nosite ih kao svi ostali, zašto ne biste bili kreativni i sami odlučili kako da iskoristite njihov potencijal i uklapate ih uz različitu odeću? Možete odabrati najjednostavnije pertle različitih boja ili dezena, teksture, načina pertlanja...

  • Pink patike


Možda je Barbiecore trend ostao u 2023. godini, ali opsesija ružičastim nijansama ne prestaje. Jednostavno, reč je o boji ogromne palete i očigledno se lako uklapa u nežnu i ženstvenu estetiku, ali i te kako izgleda efektno u sportskim siluetama, što dizajneri bez sumnje umeju da iskoriste!

 

  • Bele patike

 

Dženifer Lopez uglavnom nosi jednostavne bele patikefoto: Broadimage / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sportsku obuću bele boje uglavnom vezujemo za proleće i leto, ali za prave ljubitelje ovakvih patika opsesija se nastavlja i u jesenjoj sezoni. Ako ih kombinujete uz bilo koji od ranije pomenutih trendova, poput masivnog đona, rasparenih pertli ili metalik ili pink detalja – utisak će biti još bolji!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Poslednja revija Verice Rakočević