UŽIVAJTE U OMILJENIM POSLASTICAMA

Svaki kolač će vam uspeti: Cake iskusnih domaćica za savršeno čvrst sneg od belanaca

Uz ove savete će vam sneg od belanaca biti savršeno umućen za vaše omiljene poslastice

Saveti za mućenje čvrstog snega od belanacafoto: MaraZe/Shutterstock

Sneg ili šne od belanaca često je osnova mnogih poslastica, kolača, torti, ali nekad ga nije lako umutiti da bude čvrst, što kao posledica onda rezultira drugačijim oblikom i ukusom samog deserta.

 

Postoji par pravila koje iskusne domaćice drže u malom prstu, a dobro ih je zapamtiti kako ne biste dođli u situaciju da vam se omiljeni kolač 'rascoca'.

 

Za početak, kada ste već pronašli recept za tortu koju ćete praviti, a potreban vam je sneg od belanaca, najbolje je birati starija jaja.

 

To zapravo znači, da budu stara bar 3 dana kako biste dobili čvršći sneg.

Sledeća stvar na koju treba obratiti pažnju jeste da kada razbijete jaje, belanca ostavite bar 30 minuta na sobnoj temperaturi pre mućenja, a time ćete postići bogati volumen koji vam je svkako potreban za dobar šne.

 

Pažljivo odvajajte jaja - kojom god tehnikom se služili, najbitnije je da ne razbijete i đumance, kak ose ne bi pomešalo sa belancetom.

 

U belancetu ne bi trebalo da se nađe ni mrva žumanceta, kao i sama posuda u kojoj miksate, trebalo bi da bude potpuno čista i suva da biste uspeli da napravite sneg uopšte.

Kad krenete sa mućenjem/miksanjem, počnite prvo sporo, pa polako dodajući na brzini. Ovakvim mućenjem ćete dobiti pravu prozračnu smesu.

 

Jedna od takođe bitnih stvari jeste dodavanje šećera - pravi trenutak za to je kada se pojave mehurići u belancima.

 

Jednako kao i sa mućenjem, lagano i postepeno dodajte šećer.

 

Najbolje ćete proveriti da li je dovoljno gusto umućen tako što ćete vangu u kojoj ste mutili okrenuti naopako, ako ostaje zalepljen za posudu i ne mrda - uspeli ste.

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video