kako je moguće da ovo nismo znali?

Bez nereda, a gotovo za 2 sekunde: Najbolji trik za odvajanje žumanceta od belanceta morate da probate

0

Nakon što probate ovu caku, više nikada nećete gubiti vreme na čišćenje prosutih belanaca i naknadno odvajanje žumanaca

jednostavno odvajanje žumanaca od belanaca
jednostavno odvajanje žumanaca od belanacafoto: iva/Shutterstock

Recepti za koje je potrebno odvojiti žumanca od belanaca obično su najbolji jer kada umutite belanca odvojeno dobijate čvrst sneg i, samim tim, vazdušastiji, veći i bogatiji patišpanj.


Ovakve kore za torte i kolače su i estetski i ukusom jednostavno očaravajuće, ali često odvajanje žumanaca podrazumeva i mnogo nereda, prosutih belanaca, a često se delovi jajeta pomešaju i nikako ne uspevate da ih razdvojite u potpunosti.


Međutim, postoji sjajan i vrlo jednostavan način da uspete u tome i, štaviše, podignete samo žumance kao da je od papira!

 

  • Kako najjednostavnije odvojiti žumance od belanceta?
  1. Razbijte jaje i sipajte njegovu unutrašnjost u tanjir.
  2. Potom oljuštite jedan čen belog luka.
  3. Kažiprstom i palcem dobro protrljate čen belog luka.
  4. Potom tim prstima podignete žumance i prebacite ga u drugu posudu.

Kako objašnjavaju stručnjaci, to ima veze s hibridnim molekulima sumpora, vodonika i ugljenika, koji daju belom luku njegov jak miris. Ovo povrće oslobađa merkaptane (tiole), zbog čega prsti budu lepljivi i odmah formiraju vezu sa sastojcima žumanceta, zbog čega ga je lako podići za tren.

 

 

BONUS VIDEO Gastroenterolog otkrio koje su OPASNOSTI PO ZDRAVLJE ako preteramo s jajima

 

 

makonda-tracker