njam

Recept za puslice: Spremićete ih superlako i jako brzo, a potrošićete manje para nego da kupite čokoladu u marketu

0

Puslice su sjajne izbor za slatkiš iz nekoliko razloga. 

Puslice
Puslicefoto: Julia Chameli Shuttersstock

Puslice su sjajan izbor pošto se spremaju veoma lako i jako brzo. Nije vam potrebno neko specijalno umeće u kuhinji da biste ih spremili, a jako su ukusne. Uz sve to, za pripremu ovog recepta su vam potrebni samo šećer i belanca, tako da su i prilično jeftina investicija. 

 

SASTOJCI

 

  • 5 belanaca
  • 15 kašika šećera

 

PRIPREMA

 

Belanca umutite u šolji u "čvrst sneg", ali tako što ćete malo po malo dodavati šećer. Nakon toga mutite još nekoliko minuta. Upalite rernu i zagrejte je na 200 stepeni.

 

Uzmite jedan malo veći pleh i obložite ga papirom za pečenje. Smesu možete da vadite kašikom ili špricom, kako vam se više sviđa. Budite sigurni da puslice ne budu suviše jedna blizu druge, pošto će se u rerni malo povećati.

 

Kada ubacite pleh u rernu možete da smanjite temperaturu na između 100 i 150 stepeni. Kada izvadite onda vam samo preostaje da ih poslužite. I pojedete, naravno.

 

 

makonda-tracker