Ovako pripremljeno meso možete služiti uz bilo koje povrće, a dobićete zasitan, izdašan i aromatičan ručak po svačijem ukusu
Ako spadate u one za koje nema bogatog ručka bez mesa, lovačke šnicle jednostavno se moraju naći u vašem jelovniku.
One se pripremaju očas posla, izdašne su, posle njih nema praznog stomaka, a odlično idu uz sve vrste priloga.
Po želji možete eksperimentisati sa začinima, a najvažnije je da ih dobro ulupate čekićem i namažete senfom kako bi bile mekane i sočne.
Lovačke šnicle
Sastojci:
- 500 g svinjetine sečene na šnicle
- 2 čena belog luka
- senf
- 3 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- mlevena slatka paprika po ukusu
- so i biber po želji
- peršun
- suvi začin
- malo vode
Priprema
- Dobro ulupajte šnicle čekićem, pa namažite senfom i propržite kratko na ulju s obeju strana. Kad porumene, sklonite sa strane.
- Na istom ulju propržite sitno seckan beli luk, pa sklonite i u to umešajte brašno, mlevenu papriku, suvi začin i biber, pa dobro promešajte i vratite na vatru.
- Potom nalijte vodom da biste dobili sos.
- Vratite šnicle u tiganj, pa uz povremeno dolivanje (tek da ogrezne), ostavite da se krčka pokriveno dok meso ne omeška.
- Dodati so i biber po ukusu, a potom i sitno seckan peršun.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima
BONUS VIDEO
Recept s piletinom koji će obožavati svi ukućani