neodoljive

Najbolja ideja za ručak na brzinu: Mirisne LOVAČKE ŠNICLE koje idu uz (pire) krompir, pirinač, grašak...

Ovako pripremljeno meso možete služiti uz bilo koje povrće, a dobićete zasitan, izdašan i aromatičan ručak po svačijem ukusu

Slasne aromatične lovačke šnicle u sosufoto: Nick Stanev/Shutterstock

Ako spadate u one za koje nema bogatog ručka bez mesa, lovačke šnicle jednostavno se moraju naći u vašem jelovniku.


One se pripremaju očas posla, izdašne su, posle njih nema praznog stomaka, a odlično idu uz sve vrste priloga.


Po želji možete eksperimentisati sa začinima, a najvažnije je da ih dobro ulupate čekićem i namažete senfom kako bi bile mekane i sočne.

Lovačke šnicle

 

Sastojci:

 

  • 500 g svinjetine sečene na šnicle
  • 2 čena belog luka
  • senf
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašika brašna
  • mlevena slatka paprika po ukusu
  • so i biber po želji
  • peršun
  • suvi začin
  • malo vode

 

Šnicle u sosu s pire krompirom i mladim lukomfoto: yingko/Shutterstock

Priprema

  1. Dobro ulupajte šnicle čekićem, pa namažite senfom i propržite kratko na ulju s obeju strana. Kad porumene, sklonite sa strane.
  2. Na istom ulju propržite sitno seckan beli luk, pa sklonite i u to umešajte brašno, mlevenu papriku, suvi začin i biber, pa dobro promešajte i vratite na vatru.
  3. Potom nalijte vodom da biste dobili sos.
  4. Vratite šnicle u tiganj, pa uz povremeno dolivanje (tek da ogrezne), ostavite da se krčka pokriveno dok meso ne omeška.
  5. Dodati so i biber po ukusu, a potom i sitno seckan peršun.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima


BONUS VIDEO

Recept s piletinom koji će obožavati svi ukućani