neodoljivo

Zasitan ručak s pavlakom i slaninom: Superbrzi TORTELINI u kremastom bešamel sosu

0

Ako nemate ideju šta da spremite za ručak, ova brza varijanta paste sigurno će vam se dopasti

Tortelini u neodoljivom bešamel sosu - ručak na brzinu
Tortelini u neodoljivom bešamel sosu - ručak na brzinufoto: niroworld/Shutterstock

Ukolikoi ste ljubitelj testenine, predstavljamo vam fenomenalnu ideju za ručak na brzinu posle kog nema praznog stomaka u kući!

 

Sve što je potrebno jeste da skuvate torteline, prstenastu testeninu koja se obično puni mesom, i potom odvojite samo nekoliko minuta za kvalitetan i bogat domaći bešamel sos sa slaninom.

 

Kad bude gotovo, nalijte neutralnu pavlaku i dodajte začine i dobijate jelo kome ćete se često i rado vraćati! Italijanska kuhinja zaista je kao magija!

Tortelini u bešamel sosu sa slaninom

 

Sastojci:

 

  • 500 g tortelina
  • voda za kuvanje
  • prstohvat soli


Za sos:

 

  • nekoliko kapi ulja
  • 2-3 čena belog luka
  • 200 g dimljene slanine
  • 200 ml neutralne pavlake
  • 5 kašika brašna
  • 500 ml mleka
  • parmezan za posipanje
  • so, biber i začini po ukusu: majčina dušica, origano, nana...
  • čeri paradajz za serviranje


Priprema

 

  1. Stavite torteline da se kuvaju u slanoj vodi.
  2. U međuvremenu propržite sitno iseckanu slaninu na malo ulja, pa dodajte sitno seckan beli luk.
  3. Potom dodajte oko 350-400 ml mleka, a ostatak mleka sipajte u neku činijicu i u tome razmutite pet kašika brašna. Kad mleko u tiganju prokuva, sklonite s vatre, pa mu dodajte mleko u kom je razmućeno brašno (kao kad kuvate puding). Vratite na ringlu i mešajte dok se sos ne zgusne.
  4. Sklonite s vatre, pa dodajte neutralnu pavlaku i začine, dobro promešajte, pa vratite na vatru na 10-ak sekundi.
  5. Potom procedite torteline, pomešajte ih sa sosom i sve pospite rendanim parmezanom.
  6. Služite uz čeri paradajz sečen na četvrtine.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako se sprema domaća testenina?

 

makonda-tracker