Ako nemate ideju šta da spremite za ručak, ova brza varijanta paste sigurno će vam se dopasti
Ukolikoi ste ljubitelj testenine, predstavljamo vam fenomenalnu ideju za ručak na brzinu posle kog nema praznog stomaka u kući!
Sve što je potrebno jeste da skuvate torteline, prstenastu testeninu koja se obično puni mesom, i potom odvojite samo nekoliko minuta za kvalitetan i bogat domaći bešamel sos sa slaninom.
Kad bude gotovo, nalijte neutralnu pavlaku i dodajte začine i dobijate jelo kome ćete se često i rado vraćati! Italijanska kuhinja zaista je kao magija!
Tortelini u bešamel sosu sa slaninom
Sastojci:
- 500 g tortelina
- voda za kuvanje
- prstohvat soli
Za sos:
- nekoliko kapi ulja
- 2-3 čena belog luka
- 200 g dimljene slanine
- 200 ml neutralne pavlake
- 5 kašika brašna
- 500 ml mleka
- parmezan za posipanje
- so, biber i začini po ukusu: majčina dušica, origano, nana...
- čeri paradajz za serviranje
Priprema
- Stavite torteline da se kuvaju u slanoj vodi.
- U međuvremenu propržite sitno iseckanu slaninu na malo ulja, pa dodajte sitno seckan beli luk.
- Potom dodajte oko 350-400 ml mleka, a ostatak mleka sipajte u neku činijicu i u tome razmutite pet kašika brašna. Kad mleko u tiganju prokuva, sklonite s vatre, pa mu dodajte mleko u kom je razmućeno brašno (kao kad kuvate puding). Vratite na ringlu i mešajte dok se sos ne zgusne.
- Sklonite s vatre, pa dodajte neutralnu pavlaku i začine, dobro promešajte, pa vratite na vatru na 10-ak sekundi.
- Potom procedite torteline, pomešajte ih sa sosom i sve pospite rendanim parmezanom.
- Služite uz čeri paradajz sečen na četvrtine.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Kako se sprema domaća testenina?