Ako nemate ideju šta da spremite za ručak, ova brza varijanta paste sigurno će vam se dopasti
![Tortelini u neodoljivom bešamel sosu - ručak na brzinu](/data/images/2024/03/09/14/381752_torteliniubesamelsosuodpavlakeshutterstock-130185182_ff.jpg?ver=1709991132)
Ukolikoi ste ljubitelj testenine, predstavljamo vam fenomenalnu ideju za ručak na brzinu posle kog nema praznog stomaka u kući!
Sve što je potrebno jeste da skuvate torteline, prstenastu testeninu koja se obično puni mesom, i potom odvojite samo nekoliko minuta za kvalitetan i bogat domaći bešamel sos sa slaninom.
Kad bude gotovo, nalijte neutralnu pavlaku i dodajte začine i dobijate jelo kome ćete se često i rado vraćati! Italijanska kuhinja zaista je kao magija!
Tortelini u bešamel sosu sa slaninom
Sastojci:
- 500 g tortelina
- voda za kuvanje
- prstohvat soli
Za sos:
- nekoliko kapi ulja
- 2-3 čena belog luka
- 200 g dimljene slanine
- 200 ml neutralne pavlake
- 5 kašika brašna
- 500 ml mleka
- parmezan za posipanje
- so, biber i začini po ukusu: majčina dušica, origano, nana...
- čeri paradajz za serviranje
Priprema
- Stavite torteline da se kuvaju u slanoj vodi.
- U međuvremenu propržite sitno iseckanu slaninu na malo ulja, pa dodajte sitno seckan beli luk.
- Potom dodajte oko 350-400 ml mleka, a ostatak mleka sipajte u neku činijicu i u tome razmutite pet kašika brašna. Kad mleko u tiganju prokuva, sklonite s vatre, pa mu dodajte mleko u kom je razmućeno brašno (kao kad kuvate puding). Vratite na ringlu i mešajte dok se sos ne zgusne.
- Sklonite s vatre, pa dodajte neutralnu pavlaku i začine, dobro promešajte, pa vratite na vatru na 10-ak sekundi.
- Potom procedite torteline, pomešajte ih sa sosom i sve pospite rendanim parmezanom.
- Služite uz čeri paradajz sečen na četvrtine.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Kako se sprema domaća testenina?